Sios ’61 zet ongeslagen koploper KVZ op zijn plaats

VELP – Afgelopen zaterdag 25 april speelde SIOS ’61 pas haar 2e veldwedstijd, tegenstander was KVZ uit Zutphen, de tot nu toe ongeslagen koploper. Dus vooraf was bekend, alleen winst was voldoende.

Het begin ging wat stroef, wennen aan de omstandigheden en het kunstgras, KVZ had de beste start, het eerste schot betekende gelijk de 1-0. SIOS ‘61 had niet veel nodig om de 1-1 te maken. Daarna was het de beurt aan de Velpse formatie, die met mooi combinatiespel direct de 1-3 voorsprong nam. Gedurende de eerste helft was SIOS de betere partij, met lange aanvallen en goede opvang liep SIOS steeds verder uit.

De 2-6 voorsprong in de rust was verdiend, na de pauze hetzelfde beeld ,SIOS ‘61 was de betere partij KVZ kon daar weinig tegenover stellen. Gelijk in het begin werd er weer gescoord, 2-7 was het resultaat! Bij KVZ leek het geloof in een goed resultaat weg, SIOS bleef rustig en temporiseerde soms het spel en sloeg steeds op het juiste moment toe.

Slotfase
Toch wist in die fase KVZ mee te scoren van 4-8 na een 5-11 voorsprong. In de slotfase speelde SIOS de wedstrijd uit ,KVZ scoorde nog wel een keer, de 6-11 eindstand was verdiend, SIOS 61 blijft naar 2 wedstrijden ongeslagen.

Volgende week de inhaalwedstrijd tegen Oost Arnhem.

(Verslag: Engelbert Damen)