Studio26 het podium voor creatieve industrie door burgemeester Petra van Wingerden geopend!

VELP – Studio26, het vernieuwde Atelier Velp maakt een nieuwe start, met een prachtig nieuw duurzaam gebouw, op een prachtige locatie, namelijk Landgoed Larenstein!

Durf en doorzettingsvermogen
Het werd afgelopen zaterdagmiddag, 30 mei officieel geopend door burgemeester Petra van Wingerden die sprak over “durf en doorzettingsvermogen”. Beide directeuren werden heel erg veel geluk gewenst in hun nieuwe onderkomen. Burgemeester Petra van Wingerden knipte hierna als openingshandeling een lint door.

Gewoon Doen!
Hierna werden de aanwezigen naar de theaterzaal geleidt en werd er genoten van dans en muziek, waarna Esther Mast en Hanneke van der Weele beiden een uitgebreide en boeiende presentatie gaven. Beide directeuren werken al 21 jaar samen en doen dit nog steeds met heel veel plezier en zijn ook van plan hier nog jaren mee door te gaan. Motto bij beide toespraken waren de woorden: “Gewoon Doen!”

Duurzaam
Het gebouw waar Studio26 gevestigd is staat op Landgoed Larenstein en is bijzonder duurzaam gebouwd. Het heeft een dak waarop gras groeit, wat bijzondere isolerende eigenschappen heeft en er wordt warm gestookt op houtsnippers die uiteindelijk van het landgoed zelf af moeten gaan komen.

Het gebouw is ontworpen door Sam Verwaijen, en ziet er niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenzijde prachtig en indrukwekkend uit.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk voor de video over de bouw van Studio26 op:


2015-05-30 Opening Studio26 018

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen