Priesnitzhoeve Laag Soeren geopend

LAAG SOEREN – Onlangs werd in Laag Soeren, aan de Priesnitzlaan, de Priesnitzhoeve geopend. Een bescheiden horeca gelegenheid met een dependance van Natuurmonumenten en dat allemaal in een schuur van het voormalig bedrijf van Jan Willem en Gineke Kiezebrink.

Ook dit is de Veluwezoom
Het is een totaal andere beleving van deze hoek van de Veluwezoom. Kennen mensen voornamelijk de Veluwezoom als de heuvels met heidevelden van de Posbank en het grote paviljoen, hier is de sfeer onvergelijkbaar. Geen enorme parkeerterreinen, geen busladingen bezoekers, Geen overvol restaurant, geen wielerrondes, nee het is echte rust is wat de klok slaat.

Hier is een mix van het platteland met de agrarische bedrijven, kleine dorpjes, sprengen en beken, bossen. Te midden van al dat moois,en aan het begin van wandel- en fietsroutes, staat de Priesnitzhoeve. Een geslaagde combinatie van een informatiecentrum van Natuurmonumenten en een horeca gelegenheid.

Hier zijn naast een kop koffie of thee, een boerenijsje, een broodje en in het weekend een kop soep, vergunningen te koop voor het mountainbiken als ook een arrangement voor mountainbikers. Ook routekaarten en plattegronden zijn te verkrijgen.

Voor de kinderen is er een kleine speeltuin en zijn de bekende boerderijdieren, zoals het konijn, de geiten en de varkens Knorrie en Sorrie aanwezig en kunnen geaaid worden. In de weide lopen nog de andere dieren zoals de schapen, paarden en de koe.

Aan de overzijde van de hoeve staan de materialen al klaar om direct na de bouwvak te starten met de bouw van een bed en brood (sobere bed en breakfast) met twee kamers en gastenkeuken die men nog dit najaar wil openen.

Alleen voor rustzoekers
Kleinschaligheid en tijd voor de gasten, is het motto van het echtpaar Kiezebrink. Vorig jaar gooiden zij het roer volledig om en begonnen zij aan iets heel nieuws in hun bedrijfsgebouw.

Priesnitzhoeve

Er werd grondig aangepakt. Zo ging er een schuur tegen de vlakte om ruimte te maken voor een bescheiden speeltuintje en vergroting van het terras. In het hoofdgebouw kwamen een open keuken, sanitair, een knusse zithoek en een ijsvitrine. Ook is er een ruimte waar men workshops wil gaan geven.

De hoofdingang werd door Natuurmonumenten onder handen genomen. Er kwam een informatiehoek met folders, een zitje voor groot en klein en een deel van de wanden is beplakt met een meters- lange en -hoge foto, die in de omgeving was gemaakt en de bezoeker als het ware het gebied in trekt.

Hard is er gewerkt om nog tijdens het hoogseizoen open te kunnen gaan. Het gebouw heeft een ware metamorfose ondergaan en is een zeer geslaagde mix van een moderne keuken in een oude schuur hetgeen nog eens versterkt wordt doordat je de balken nog ziet, er een oude kolenkachel – compleet met kolenkit- staat evenals de sfeervolle zit- en eethoek.

De typische kenmerken van het gebouw, zoals de halve ramen, zijn bewaard gebleven. De v- vormige balie, een deel uit een voormalige textielfabriek is echt een prachtstuk en lijkt voor de hoeve gemaakt te zijn.

Maatschappelijk ondernemend
Behalve het bezig zijn voor de wandelaar en fietser, wil men ook in de nabije toekomst een dagbesteding en deels een werkplek voor de cliënten van het, in het dorp gelegen, Schreuder/Fatima tehuis bieden. Ook een plek om het platteland, en haar omgeving te leren kennen en dat geldt niet alleen voor de toerist, voor de campinggasten van de buren, maar ook voor de inwoners van het aangrenzende dorp Dieren die de hoeve al aardig weten te vinden.

U bent van harte welkom op de Priesnitzhoeve.

  • Deze is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 12 tot 20:00 uur en in het weekend van 10 tot 20:00 uur.
  • Het adres is Priesnitzlaan 23, 6957 DD Laag Soeren,
  • Kijk voor meer informatie op: http://www.de priesnitzhoeve.nl
  • Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Priesnitzhoeve

'

Reacties

gallery
61168
Bescheiden horecagelegenheid en dependance van Natuurmonumenten
LAAG SOEREN – Onlangs werd in Laag Soeren, aan de Priesnitzlaan, de Priesnitzhoeve geopend. Een
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/61168/priesnitzhoeve-laag-soeren-geopend/
2015-08-13T09:33:18+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2015/08/13092032/2015-08-09-Laag-Soeren-Priesnitzhoeve-004.jpg
dependance, horecagelegenheid, Laag Soeren, Natuurmonumenten, Priesnitzhoeve, Restaurant, rust
Nieuws