Betty Suurenbroek draagt praktijk over in Velp

Foto: Betty Suurenbroek

VELP – Na 39 jaar stopt ze ermee. Betty Suurenbroek heeft per 1 augustus haar praktijk Suurenbroek, van Douveren en van Harten voor manuele therapie, fysiotherapie en beweegadvies in Velp overgedragen aan Jet van Douveren en Fenna van Harten. Betty Suurenbroek was ooit de eerste manueel therapeut in Velp.

Via verschillende locaties in Velp
Begin jaren tachtig begon Betty Suurenbroek aan de Kastanjelaan. In de praktijk waar therapeut Lud ter Horst zat, huurde zij een behandelkamer. Zo werd zij de eerste manueeltherapeut in Velp.

Via de Overbeeksingel bij huisartsen Hans van Santen en Noortje Pelger kwam ze uiteindelijk in 2010 terecht in praktijk de Ruyterlaan. In de oude huisartsenpraktijk van Martijn Meermans en Loes Veraart. De praktijklocatie op Nieuw-Schoonoord was toen ook al een feit.

Kwetsbaarheid blijft van alle tijden
Betty Suurenbroek vindt de patiënten zeker veranderd in de afgelopen 39 jaar. ‘Ik vind ze leuker, mondiger en meer belezen. Er is een meer gelijkwaardige samenwerking ontstaan. Tegelijkertijd blijft de kwetsbaarheid van mensen die iets beangstigends mankeren van alle tijden. Uitleg en samen de foto’s bekijken, doen veel goed. Zodra mensen weten hoe het zit, veranderen patiënten geregeld weer in cliënten.’

Deelgenoot
‘Ik heb veel geleerd van de mensen die ik behandelde. Iedereen neemt van alles mee aan ervaringen, verhalen en inzichten. Ik werd daarvan deelgenoot. Behandelingen zijn ook steeds bijzondere ontmoetingen.’

Praktijk Suurenboek, van Douveren & van Harten gaat door. Jet van Douveren neemt met name de manuele therapie voor haar rekening en Fenna van Harten de fysiotherapie en het bewegen in groepen (zoals FysioGym en Vergroot uw evenwicht). Zowel aan De Ruyterlaan als op Nieuw-Schoonoord. Er blijft aandacht voor goede samenwerking met andere zorgdisciplines en verwijzers zoals huisartsen, medisch specialisten, thuiszorg en woonzorgcentra.

Betty Suurenbroek over haar afscheid: ‘Het was een lastige beslissing. Je moet als zorgondernemer zelf steeds je koers bepalen en afwegen wat je doet met je praktijk. De komende vijf jaar behoud ik in elk geval mijn accreditatie als manueeltherapeut en fysiotherapeut. Kwaliteitsmanagement, audits afnemen en bedrijfsvoering hebben mijn interesse. Ik kijk graag wat er nu op mijn pad komt. Eerst moet er ruimte komen voor beweging. En die ruimte maak ik nu.’
Kijk voor meer informatie op www.fysiotherapeuten-velp.nl

Interview Astrid Mensink

Betty Suurenbroek

Op vrijdag 28 augustus wordt het afscheid van Betty en de nieuwe start van Jet en Fenna onderstreept bij Kastanjelaan 13, relaties hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen