Bronstlezingen bij Bezoekerscentrum Veluwezoom

Foto:

RHEDEN – De dagen worden korter. En de herfst is al enigszins voelbaar. Op de Veluwezoom is dit de tijd van de Hertenbronst.

Bezoekerscentrum Veluwezoom organiseert op zaterdag 19 september, zondag 20 september en zaterdag 3 oktober van 14.00 – 15.00 uur een lezing over de bronst bij de Edelherten. De kosten voor deelname bedragen € 5,00 voor leden en € 8,00 voor niet-leden. Na afloop kan je zelf het natuurgebied intrekken met een kaartje of je smartphone.

Zelf op pad
Tijdens de bronstlezing vertelt een enthousiaste boswachter over dit natuurspektakel. Hij/ zij laat ook filmbeelden zien en horen. Na afloop van de lezing krijg je een folder met kaartje mee. Hiermee kun je zelf op pad in Nationaal Park Veluwezoom. Of gebruik de bronstroute in de Route app – Natuur Routes. Ze leiden je naar de plekken waar de kans het grootst is om dit prachtige natuurfenomeen mee te maken.

Praktische info
Kaartjes zijn te koop via www.natuurmonumenten.nl. Vooraf aanmelden!
Deze lezing is bedoeld voor volwassenen.

Natuurmonumenten is een beweging van mensen met hart voor de natuur in Nederland. Meer dan 725.000 mensen steunen het werk van Natuurmonumenten. Wilt u ook lid worden? Bij de balie van ons bezoekerscentrum in Rheden hebben ze altijd een leuk welkomstcadeau klaarliggen of meldt u aan via www.natuurmonumenten.nl.

Meer activiteiten?
Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg hen op Twitter @NM_Gelderland en Facebook: https://www.facebook.com/DeVeluwe

Wild kijken op de veluwe

Kom met een verrekijker naar een van de twee natuur- en wildobservatieposten in Nationaal Park Veluwezoom. In de schemer verzamelen zich hier edelherten, reeën en wilde zwijnen. Ook vossen, dassen en boommarters komen om voedsel te zoeken. De post op de Elsberg biedt van half september tot half oktober uitzicht op edelherten die zich hier voor de bronst verzamelen.

Lees meer hierover op: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/nationaal-park-veluwezoom/wild-zien

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen