Rinka van Zundert geeft een lezing over “Positieve psychologie” bij De Sprang

Foto: http://www.vrijzinnigenvelp.nl/

VELP – Op zondag 27 september 2015 wordt door Rinka van Zundert een lezing gegeven over “Positieve psychologie”. De lezing is georganiseerd door De Sprang, de cultureel- spirituele afdeling van de “Vrijzinnigen Velp” en vindt plaats in haar centrum aan de Dr. Fabiusstraat 12, te Velp.

Aanvang 10:30 uur, afronding om circa 12:00 uur.

Rinka van Zundert

Het klinkt misschien vreemd, maar gelukkig zijn kunnen we leren. Een groot deel van ons welbevinden blijkt namelijk beïnvloedbaar te zijn. Het wetenschappelijke veld waarbinnen onderzoekers en praktijkmensen zich hiermee bezighouden heet Positieve Psychologie. De Positieve Psychologie richt zich onder andere op de krachten en positieve eigenschappen van mensen die ervoor zorgen dat ze zich sterk, gelukkig en tevreden voelen. Dit geldt niet alleen voor individuen maar ook voor organisaties. In deze interactieve lezing worden inhoud en wetenschappelijke achtergrond van de Positieve Psychologie geschetst en wordt ingegaan op de toepassingen ervan in het onderwijs, de hulpverlening en mensen in hun dagelijkse leven. Dit alles wordt steeds afgewisseld met boeiende ervaringsgerichte oefeningen.

Rinka van Zundert is na haar studie Orthopedagogiek cum laude gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar zij nog steeds lesgeeft. In 2010 heeft zij daar een master ontwikkeld in de positieve psychologie. In 2014 heeft zij een organisatie gesticht die scholen begeleidt om veerkracht en welbevinden tot een pijler van beleid te maken. Daartoe geeft zij trainingen en workshops aan leerkrachten en leidinggevenden. Tevens verzorgt zij voor particulieren en bedrijven trainingen in The Work van Byron Katie , een krachtige methode om negatieve gedachten te onderzoeken waardoor ze je niet meer belemmeren.

Kosten € 8,00 p.p. incl. koffie of thee, leden en begunstigers Vrijzinnigen Velp gratis. De Sprang is het culturele onderdeel van de vereniging: “Vrijzinnigen Velp”.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden