Vrijwillige brandweer Dieren eerste bij Internationale brandweerwedstrijden in Zevenaar

REGIO – Afgelopen zaterdag 26 september hebben de 30ste Internationale Brandweerwedstrijden plaats gevonden in Zevenaar. De vrijwillige brandweer van Dieren wist de eerste plaats te behalen, een prachtprestatie en daarmee een mooi eerbetoon aan hun recentelijk overleden collega Berry Tacke! De vrijwillige brandweer van Rheden werd op dezelfde baan tweede en Velp behaalde een vierde plaats op haar baan.

Scenario
Tijdens schilderwerkzaamheden bij één van Nederlands belangrijkste distributeurs van landbouwmachines Kamps De Wild aan de Ampèrestraat te Zevenaar is brand ontstaan bij het afbranden van verf. Eén persoon probeerde voor de brand te vluchten, maar struikelde op de trap, viel naar beneden, en brak haar been. Op de eerste verdieping, daar waar de brand ontstaan is, bevond zich nog een tweede slachtoffer met flinke brandwonden.

De vrijwillige brandweer uit Dieren had 25 minuten nodig om de slachtoffers te redden, en de brand te blussen. Daarmee en met de gescoorde punten voor de inzet werd deze inzet eerste op de tweede baan, een prachtige prestatie! De gehele dag hebben er wedstrijden plaats gevonden met onder andere korpsen uit Veiligheidsregio Gelderland en het Duitse Kreis (Kleve).

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s, kijk voor nog meer foto’s op: http://www.rynbende.com/photoalbum/150926zevenaar/album.php?width=1920&height=1080

Uitslagen:
Baan 1:
1.Otterloo
2.Wageningen
3.Ede-centrum
4.Velp
5.Barneveld
6.Zetten
7.Nijkerk
8.Huissen

Baan 2:
1.Dieren
2.Rheden
3.Didam
4.Ede-stadspoort
5.Kootwijkerbroek
6.Poorthuizen

Duitse baan:
1.Hassum
2.Uedem
3.Kranenburg
4.Rindern
5.Reigswalde
6.Stadt Emmerich
7.Goch
8.Vrasselt
9.Elten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen