Nieuwe locatie Arnhemsestraatweg van Siza geopend door Burgemeester Petra van Wingerden

VELP – Burgemeester Petra van Wingerden opende donderdag 8 oktober 2015 de nieuwe locatie “Arnhemsestraatweg” van Siza gelegen aan de Arnhemsestraatweg in Velp.

De opening vond plaats in een grote feesttent die op de parkeerplaats aan de achterzijde van het gebouw geplaatst was voor deze feestelijke gebeurtenis. Vele genodigden, familieleden van de cliënten waren om 16.00 uur bijeen gekomen en werden hartelijk welkom geheten door cabaretier en dagvoorzitter Hester Macrander, zij praatte het programma aan elkaar deze middag.

De burgemeester vertelde verheugd te zijn dat de nieuwbouw er eindelijk staat.
“Als gemeente vinden we het belangrijk dat mensen met autisme een fijne en veilige plek hebben om te wonen. Het is mooi dat je hier kunt leren om zelfstandig te wonen en dat je dat in je eigen tempo mag doen. Ik feliciteer de bewoners met dit prachtige onderkomen in de gemeente Rheden. Ik wil Siza en iedereen die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van dit nieuwe en vernieuwende huis complimenteren.”

Als openingshandeling werd door vier cliënten samen met de burgemeester een schilderij onthuld op het podium, dit onder een groot applaus van alle aanwezigen. Het werk is door cliënten gezamenlijk gemaakt en zal in het gebouw worden opgehangen.

Arnhemsestraatweg 8-10-15   020

Vlaggenschip
Julianne Meijers, lid raad van bestuur Siza: “We zijn erg blij dat we deze locatie vandaag kunnen openen. Het is één van de vlaggenschepen van Siza waar we mensen verder kunnen brengen in hun ontwikkeling. Want leven met een beperking vraagt soms om een andere inrichting van het leven. Vaak moet je meer hindernissen overwinnen. Maar net zoals zoveel anderen willen mensen met een vorm van autisme niet altijd afhankelijk zijn van anderen. Het is prachtig dat wij hier nu ook mensen kunnen trainen om zelfredzamer te worden.”

Specialisten
Marijke Geverink, teamleider Siza: “We werken in kleine teams met specialisten op het gebied van autisme. De locatie bestaat uit twee gebouwen. Een gedeelte met appartementen, daar vindt 24-uurs begeleiding plaats. Het andere deel is een trainingshuis, daar leren we bewoners om zelfstandig te wonen. Bij de bouw hebben we goed geluisterd naar de wensen van de bewoners. Zo hebben we bijvoorbeeld in de tuin knusse hoekjes ingericht waar zij zich even terug kunnen trekken.”

Arnhemsestraatweg 8-10-15   022
Bewoners
Drie cliënten vertelden op het podium over wat autisme in hun dagelijkse leven betekent en over hun droom om naar verloop van tijd zelfstandig te kunnen wonen. Zij ontvingen van het publiek een groot applaus, mede doordat zij dit durfden te vertellen voor een volle zaal.

Film
Tijdens het openingsprogramma werd een film vertoond, waarin te zien was dat cliënten van Siza het centrum van Velp in gingen met een cameraploeg op zoek naar bewoners waarvoor ze klusjes konden doen. De gesprekken met inwoners van Velp gingen over de mogelijkheden om voor elkaar van betekenis te zijn. Woonlocatie de Arnhemsestraatweg wil graag midden in de samenleving staan.

De tent was feestelijk ingericht en de genodigden werden goed verzorgd met professionele catering door cliënten van Siza van locatie de Buitenplaats. Na afloop was het mogelijk om aan een rondleiding deel te nemen door het gebouw. Een kamer te bezichtigen van een bewoner, en de keuken met eetzaal te bekijken.

Hierna was er nog de mogelijkheid om gezellig na te praten onder het genot van een drankje of hapje in de feesttent.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Arnhemsestraatweg 8-10-15   030

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen