Lezing koning Willem III, koning Gorilla

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

DE STEEG – Op donderdag 29 oktober houdt de heer Dik van der Meulen een lezing over koning Willem III. Koning Gorilla was de bijnaam van deze uiterst grillige persoonlijkheid.

In Nederland werd voornamelijk geniepig gezwegen over zijn ongepaste gedrag, in het buitenland was er heel wat meer aandacht voor zijn buitensporigheden. Willem III (1817-1890) was 41 jaar koning der Nederlanden, langer dan enig Oranjevorst voor en na hem, zijn dochter Wilhelmina uitgezonderd.

Wie was koning Willem III werkelijk? Wat was zijn betekenis en wat waren zijn tekortkomingen? In zijn voordracht gaat Willem III-biograaf  op deze en andere vragen in.

Dik van der Meulen publiceerde over uiteenlopende onderwerpen. In 2013 verscheen ter gelegenheid van tweehonderd jaar Oranjemonarchie zijn biografie van koning Willem III, waarvoor hij de Libris Geschiedenisprijs kreeg. Momenteel werkt hij aan een boek over wolven.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur in het Parkhuis, De Steeg en wordt georganiseerd door de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal. Voor leden is de lezing gratis, niet leden betalen €3.

Koning WIII

Reacties