Het Rhedens De Tender wint Gezonde Schoolkantine Schaal 2015

Foto: schoolkantine schaal DeTender.

DIEREN – Het Rhedens De Tender mag haar kantine sinds kort officieel ‘Gezonde Schoolkantine’ noemen. Op 9 november ontving de school namelijk de Schoolkantine Schaal 2015 van het Voedingscentrum.

En dat is dik verdiend. Er is in de afgelopen maanden hard gewerkt om meer gezond aanbod in de schoolkantine aan te bieden, zoals vers fruit, salades, volkoren broodjes en soep.

Het aanbod bestaat nu voor minimaal 75% uit producten van de Schijf van Vijf. In de kantine proef je dat lekker en gezond prima samen gaan. De school kreeg bij het gezonder maken van haar kantine hulp van de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum.

De school mocht op 9 november de award in ontvangst nemen. De uitreiking was daarmee een geweldige afsluiting van de ‘DrinkWater’ week die de school in samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht Rheden organiseerde. Naast een gezonde kantine stimuleert de school het drinken van water in plaats van gezoete dranken. Bij de gezonde kantine is een watertappunt te vinden waar leerlingen op elk moment water kunnen halen.

De ‘DrinkWater’ week gaf een extra boost aan het water drinken. Na een opening met wethouder Sport Tjebbe Vugts en danser Joeri van Grol kregen alle leerlingen een DrinkWater bidon, gingen zij aan de slag met lessen over water en kregen zij voorlichting van een voedingsdeskundige over water, suiker en gezonde voeding.

Er vond ook een DrinkWater wedstrijd plaats, waarbij leerlingen hun best deden zoveel mogelijk suiker te besparen door water te drinken. Klas 1B won deze wedstrijd. Zij verdiende daarmee een dagje uit naar het Nederlands Watermuseum in Arnhem. De DrinkWater week werd afgesloten met een middag vol activiteiten, de uitreiking van de Schoolkantine Schaal en een pannademo van Pelota Events.

schoolkantine schaal DeTender.

Lees ook: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/66683/het-rhedens-de-tender-drinkt-water/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen