Gemeente Rheden kiest voor andere partijen in welzijnswerk

Foto: rheden.nieuws.nl

DE STEEG – De gemeente Rheden heeft op 1 december de aanbestedingsprocedure (2016-2017) voor het welzijnswerk afgerond en de definitieve gunningen uitgedaan naar de partijen die het beste uit de aanbesteding naar voren zijn gekomen.

Belangrijke overwegingen waren voor de gemeente het strategisch neerzetten van activering en ondersteuning op het sociale domein, en tegelijkertijd het centraal stellen van de inwoners.

De gemeente heeft op de drie volgende onderdelen de uitvoering voor de komende twee jaar aanbesteed; Jongerenwerk, Leefbaarheid en Activering en (School) Maatschappelijk werk. Voor het jongerenwerk blijft Radar Uitvoering Oost de aanbieder.

De opdracht voor Leefbaarheid en Activering is nu ook gegund aan Radar. Dit was VIVA Rheden. De opdracht voor Maatschappelijk werk en Sociaal raadsliedenwerk is aan Rijnstad gegund. Rijnstad was op dit onderdeel al partner van de gemeente in 2015. Zij krijgen er echter nog een onderdeel bij, namelijk het Schoolmaatschappelijk werk. In 2015 werd dit gedaan door de Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Rivierenland (STMR).

De aanbesteding Leefbaarheid en Activering kent twee onderdelen: één richt zich op het kortdurend ondersteunen en faciliteren van inwonersinitiatieven. Het andere deel richt zich op inwonersinitiatieven die structureel worden gesubsidieerd door de gemeente Rheden en zich richten op de kwetsbare inwoners.

Denk hierbij aan de stichting STOER die zich richt op seniorenprojecten en het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp (MVT) die toegang biedt tot vrijwillige hulp en ondersteuning.

De gemeente heeft afscheid moeten nemen van VIVA Rheden en Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Rivierenland (STMR), de partijen die de afgelopen periode de opdrachten voor Leefbaarheid en Activering en Schoolmaatschappelijk werk hebben uitgevoerd. De gemeente heeft er vertrouwen in dat de nieuwe partijen de inwoners en vrijwilligers goed gaan faciliteren en ondersteunen en dat de continuïteit van de dienstverlening wordt gewaarborgd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen