Rheden eet smakelijk op ‘t Heerlijk avondje

Foto: Sinterklaas - www.flickr.com

Zie de maan schijnt door de bomen – Makkers staakt uw wild geraas. – ’t Heerlijk avondje is gekomen – ’t avondje van Sinterklaas.

Wie heeft dit niet gezongen? Heerlijk avondje gaat natuurlijk over heerlijk eten, in ieder geval in deze rubriek. Deze drukke dagen waar nog op het laatste moment cadeautjes gekocht en gedichten geschreven worden, laat weinig ruimte om ook nog eens uitgebreid te koken. Daarom een paar makkelijke recepten voor 5 december en nog wat voor na 5 december.

Makkelijk vooraf klaar te maken lasagna en je schuift het in de oven wanneer dat handig uitkomt. Of gado-gado dat eet je koud en kan ook ruim van tevoren klaar gezet worden. Misschien is het logischer om op zo’n oer-Hollandse avond ook oer-Hollandse pot op tafel te zetten zoals erwtensoep, boerenkool of hutspot en stoofperen.
Als u nog stapels pepernoten over heeft, zijn er nog leuke toetjes van te maken:
speculaastiramisusintershake met kruidnootkruimels of sinterklaastrifle. De chocoladeletters zijn herbruikbaar in dit recept voor chocoladefondue.

Koken gaat het lekkerst met deze Sinterklaashit op de achtergrond en voor wie wil mee zingen:

Sinterklaas wie kent hem niet
Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piet (2x)
Marsepein, pepernoten (4x)
Speculaas, pepernoten (4x)
Suikergoed, pepernoten (4x)
Taai-taai-taai-taai-taai-taai, pepernoten (4x)

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen