Kerstopenstelling Kasteel met Kerstmarkt en Lichtjeswandeling in de tuinen

Foto: Ria van Remmerden

DE STEEG – Middachten opent haar deuren voor een bezoek in kerstsfeer. Kasteel en tuinen zijn geopend van 17 t/m 22 december. De inspiratie voor de kerstversiering komt dit jaar uit ‘Colonial Williamsburg’, Virginia (V.S.).

De prachtig versierde bomen hangen boordevol natuurproducten van het landgoed, te midden van vuren en kaarslicht. Het lichtfestijn binnen loopt door tot in de tuinen waar u een lichtjeswandeling kunt maken met verrassende activiteiten.

Kerst
De kerst zoals die door de familie op Middachten wordt gevierd, is gebouwd op een eeuwenoude traditie. Dit jaar is de kerstversiering geïnspireerd op de stijl en sfeer van ’Colonial Williamsburg’. De van oorsprong Europese kersttraditie heeft zich hier ontwikkeld tot een kerst waarin de historie van dit Amerikaanse stadje (1632) tot leven komt.

Dit jaar zal decorateur Sjacco Gerritsen het kasteel in kerstsfeer brengen. De bomen worden uitbundig versierd met lichtjes en veel natuurproducten uit de omgeving. Deze producten die in kerstbomen, guirlandes, festoenen, kransen en kerststukken worden verwerkt, komen uit de tuin, moestuin en Middachter bossen. Een feest voor het oog.

Activiteiten
Tijdens de kerstopenstelling van Middachten worden er verschillende activiteiten georganiseerd.
In de bijgebouwen is een kerstmarkt met voor ieder wat wils. Er is een wensboom waar iedereen een wens voor 2016 in kan hangen. Alle dagen is er kerstmuziek van koren en blaasensembles. Knapperende houtvuren, Glühwein, kaarsjes die de vensters verlichten en natuurlijk lekkere hapjes maken het verblijf op Middachten tot een aangename belevenis.

Lichtjeswandeling in de tuinen
Als de schemering invalt worden de tuinen geopend voor een sprookjesachtige lichtjeswandeling. Langs een feeëriek verlicht pad wordt u door de feestelijk verlichte tuinen geleid naar verschillende bijzondere activiteiten. Luister naar onze verhalenverteller bij een knapperend houtvuur, geniet van de kerstklanken van een authentiek orgeltje, maak uw persoonlijke Middachten kerstfoto, aanschouw onze levende kerststal, en sluit de wandeling af met de uitdagende Middachten quiz. Laat u verrassen!

Tijden:
Kasteel en kerstmarkt : Donderdag 17 t/m dinsdag 22 december, 12.00-20.00 uur
Lichtjeswandeling : Donderdag 17 t/m dinsdag 22 december, 17.00-20.00 uur

Entreeprijzen:
Volwassenen € 9,00
Kinderen (4-12 jaar) € 4,50

Entreekaarten zijn ter plekke verkrijgbaar.
Groepen van 25 personen en meer, hebben, bij vooraf reserveren, € 1,00 korting p.p.
Informatie: www.middachten.nl
Toegankelijkheid: Kasteel en tuinen zijn helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.
HONDEN: Honden zijn niet toegestaan.
TE BEREIKEN: Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld), 7 km van het verkeersplein Velperbroek Navigatieadvies: Smidsallee 18; 6994 BJ De Steeg; NS Arnhem, Dieren of Rheden; BUS Breng lijn S43.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen