Collecte Hospice Rozenheuvel brengt ruim 3000 euro op

ROZENDAAL/VELP – Van 30 november tot 5 december 2015 hebben medewerkers en vrijwilligers van Hospice Rozenheuvel gecollecteerd in Rozendaal e.o. tijdens de landelijke collecteweek van het Leger des Heils.

De opbrengst, ruim 3000 euro, komt ten goede van Hospice Rozenheuvel. Rozenheuvel is onderdeel van het Leger des Heils. Rozenheuvel bedankt de inwoners van Rozendaal en Velp voor hun bijdrage waarmee zij onder andere een nieuwe oprit mogelijk maken.

Hospice Rozenheuvel is er voor zeer ernstig zieke mensen, die zich in de laatste weken of maanden van hun leven bevinden. Voor hen is thuis (blijven) wonen in deze laatste periode van het leven geen optie meer. Bij Hospice Rozenheuvel krijgen zij deskundige (palliatieve) zorg in een veilige omgeving. Hospice Rozenheuvel is onderdeel van Leger des Heils Gelderland.

‘Leven toevoegen aan de dagen’
Waar in een eerder stadium van de ziekte de focus lag op dagen toevoegen aan het leven, ligt deze in de laatste levensfase op ‘leven toevoegen aan de dagen’. Hospice Rozenheuvel wil mogelijk maken dat mensen waardig afscheid van het leven kunnen nemen en zich kunnen voorbereiden op het sterven. De zorg in Rozenheuvel is er dan ook op gericht om de patiënt en zijn/haar naasten zo goed mogelijk te ondersteunen in dit proces.

Meer over het Hospice lees: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/47497/lous-stelt-voor-hospice-rozenheuvel/

Meer over Leger des Heils: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/44416/lous-stelt-voor-leger-des-heils-2/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen