Verkeersproject “Helm Op Fluo Top” op brede school de Kroeseboom in Rheden

Foto: http://trafficeducation.eu/helmopfluotop/

RHEDEN – Verkeerswethouder Ronald Haverkamp geeft op woensdag 20 januari om 11.00 uur het startsein voor het verkeersveiligheidsproject ‘Helm Op Fluo Top’ op de Kroeseboom in Rheden.

Kinderen worden in het verkeer vaak te laat opgemerkt, zeker als het donker of regenachtig weer is. Gevolg is dat het aantal jonge verkeersslachtoffers momenteel drastisch toeneemt.

De bedoeling van het project, een pilot in de gemeente Rheden, is om de kinderen van de eerste groepen te leren wennen aan het dragen van een fietshelmpje als ze fietsen en een fluorescerend hesje wanneer ze naar school komen. Daardoor zijn ze beter zichtbaar in het verkeer en beter beschermd bij valpartijen of aanrijdingen.

Helm Op Fluo Top draait al jaren zeer effectief en succesvol bij onze Zuiderburen. Alle basisscholen in Belgisch Vlaanderen doen mee met het project. Dit was voor het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland reden om het project ook in Gelderland en Overijssel te ondersteunen.

Naast de verkeerswethouder en de verkeerambtenaar zullen ook vertegenwoordigers aanwezig zijn van de Politie, ROV-Oost Nederland, Veilig Verkeer Nederland en uiteraard de organisator van het project: Senna MultiMedia.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen