Gemeente Rheden en Rozendaal nog steeds zonder lokale omroep

Foto: RTV Rheden Rozendaal

Gemeente Rheden en Rozendaal spraken in september 2015 het advies uit aan het commissariaat van de media (CvdM) om de nieuwe stichting RTV Rheden-Rozendaal te kiezen als de lokale omroep in beide gemeentes.

Het CvdM nam dit advies over en verleende de omroep per 16 oktober de uitzendrechten. Tijdens de informatieavond gaf Martin Slijper (bestuurslid) aan nog enige tijd nodig te hebben om materiaal aan te schaffen en kabelkrant, radio en website op orde en in de lucht te krijgen.

Op 18 november stond er een interview in De Gelderlander waarin de plannen iets concreter uit gesproken werden. De bestuursleden gaven aan grote plannen te hebben maar dat heeft tijd nodig.

Het doel was om begin januari 2016 de website en kabelkrant klaar te hebben en eind januari de radio-uitzendingen te beginnen. Tevens zou er gewerkt worden aan een App voor telefoon en het bedenken van een nieuwe naam.

Op de vraag hoe de ontwikkelingen ervoor staan gaf bestuurslid Thea Bremer te kennen nog druk te zijn met het opzetten van de lokale omroep en zodra er nieuws is, zal zij dat naar buiten brengen.

Binnen een gemeente mag er maar één lokale omroep actief zijn, Streekradio M-Fm moest in oktober 2015 per direct stoppen, sinds die tijd hebben beide gemeentes geen lokale omroep. Op de facebookpagina van RTV Rheden Rozendaal is het laatste bericht gepost op 18 november.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen