Peter Kleine Schaars componist March & Showband Rheden

Foto: Ministerie van Defensie

RHEDEN – Al jarenlang is de March & Showband Rheden een graag geziene gast tijdens optochten, parades en taptoes in binnen- en buitenland. Naast een gevarieerde optredenpakket verschijnt het korps regelmatig op concoursen.

Veel successen
De successen van afgelopen jaren, 1e prijs met wimpel in Enschede, Nederlands Kampioen in Klundert en zilver op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, hebben de muzikanten enthousiast gemaakt voor meer! Richting de deelname aan het Wereld Muziek Concours in 2017 heeft het bestuur en het instructieteam een lang termijnplan gemaakt.

Eric Westerink
In mei 2015 is een eerste stap gezet in het verwezenlijken van de muzikale ambities van het korps. Eric Westerink, een zeer kundig en inspirerend dirigent, werd als nieuwe muzikaal eindverantwoordelijke aangesteld.

Opnieuw Succes
Gezocht is naar de ingrediënten die moeten leiden tot nieuwe successen. Zo is het repetitieschema op de schop gegaan en is het huidige repertoire onder de loep genomen. Al een aantal jaren laat het korps muziek op maat schrijven, zo ook de marsen voor de concoursen. Hiervoor heeft het korps een nieuwe componist bereid gevonden muziek te schrijven.

Peter Kleine Schaars
Met gepaste trots laat March & Showband Rheden weten niemand minder dan Peter Kleine Schaars, majoor-dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, aan zich heeft weten te binden. Peter is een toonaangevende persoonlijkheid binnen de muzikale wereld. Wereldwijd verzorgt hij gastdirecties en worden zijn composities gespeeld.

Prominente korpsen binnen de mars- en showsector speelden al werken van zijn hand, onder meer de Rijnsburgse Flora Band en Show- & Marchingband K&G uit Leiden. Deze laatste is het meest succesvolle korps van de afgelopen 20 jaar. Voor zijn aandeel hierin ontving Peter Kleine Schaars in 2005 de prestigieuze WAMSB award, toegekend door de John Philip Sousa Foundation uit de United States of America.

Geïnteresseerden zijn welkom!
Naar verwachting zal binnenkort de eerste mars van Peter Kleine Schaars op de lessenaar staan. March & Showband Rheden repeteert op maandavond van 19:45 tot 22:15 uur en geïnteresseerden zijn welkom langs te komen tijdens een repetitie.

Om zeker te zijn dat u de muzikanten in clubgebouw ‘de Muziekhal’ vindt, neemt u vooraf contact op. Contactgegevens zijn te vinden via de website: www.march-showbandrheden.nl

March & Showband Rheden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen