Loiza Lamers & Groenhorst Velp in actie voor Water4Ethiopia

Foto: Groenhorst

VELP – ‘Hoe komen we naar Ethiopië?’ Dat vroeg een drietal vmbo leerlingen van Groenhorst Velp zich af. Jaarlijks vertrekt een groep Groenhorstleerlingen met docenten naar Ethiopië om bij te dragen aan een betere leefomgeving in Debre Zeit.

Om dit jaar bij te dragen aan o.a. een echt schoolplein met speeltoestellen en schaduwplekken, maakten leerlingen van Groenhorst samen met hun mentoren een actieplan.

Er is geld nodig voor de reis er naar toe.
Vrijdag 19 februari organiseren leerlingen vanaf de middag allerlei activiteiten voor medeleerlingen en docenten van hun school: een 5 km sponsorwandeling, een flesseninzamelingsactie, cup-cakes bakken en verkopen.

Vanaf 16.00 uur barst het besloten schoolfeest los. Niemand minder dan de winnares van Holland’s Next Top Model Loiza Lamers opent het feest en ze blijft ook eventjes voor een meet & greet.

Na 18.00 uur is er een optreden van Lucas van Roekel, winnaar van “The Voice Kids 2015”. Het belooft dus een fantastische dag te worden.

Werkreis VMBO naar Ethiopië
De drie leerlingen, Romee, Kayleigh en Joachim, uit klas 3 vmbo gaan van 11 t/m 19 maart samen met twee Velpse docenten naar het dorpje Debre Zeit. Ze maken onderdeel uit van een grotere groep Groenhorstleerlingen en docenten, in totaal vertrekken er 12 leerlingen en 7 docenten van de Groenhorst locaties Emmeloord, Almere, Nijkerk en Velp.

Tijdens hun verblijf knappen ze een schoolplein op door het plaatsen van speeltoestellen en het creëren van schaduwplekken. Ook helpen ze bij het opmetselen van waterputten die door de lokale overheid zijn geslagen. Doordat kinderen nu niet meer twee keer per dag kilometers voor water hoeven te lopen, kunnen ze naar de gesponsorde Sirba Community School om lessen te volgen.

Eerdere Acties
Om mee te kunnen doen in het Ethiopië project heeft Groenhorst Velp bij de bezoekers van de open dagen van het vmbo geld ingezameld (rad van fortuin), winkeliers uit Velp hadden hiervoor prijzen beschikbaar gesteld.

Buurtbewoners van Groenhorst Velp konden een bloemabonnement voor drie maanden afnemen, de bloemen zijn door de firma Zwaan gratis geleverd.

Speciale Groenhorst dropjes zijn er geproduceerd met het groenhorstlogo er op. Leerlingen verkopen ze en ook in winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem zijn de dropjes te koop.

Hebt u interesse in het project of wilt u een bijdrage doen, neem dan contact op met Jan Lammers op 088 – 020 52 20 of mail [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen