Bijzonder goede opkomst Jutbergtrail 2016

Foto: Peter de Waard

DIEREN – Zaterdag 20 februari werd de Jutbergtrail gelopen. Deze was georganiseerd door de AV Gelre en kende een groot deelnemersaantal.

Er waren veel deelnemers, uit het hele land, afgekomen op dit evenement dat voor de tweede keer gehouden werd. Waren er vorig jaar nog een 200 deelnemers, dit jaar werd de organisatie verrast met ruim 500 deelnemers. AV Gelre had hier ook haar best voor gedaan, zij had behoorlijk aan de weg getimmerd en dat resulteerde nu in al een zeer groot aantal voorinschrijvingen. Ook ter plekke kon men zich nog inschrijven.

Atletiek Vereniging Gelre was zeer in haar nopjes. De atletiekbaan was vernieuwd, er was een grote parkeerplaats aangelegd en er was voor voldoende uitdaging voor de lopers. Zo was er dit keer een trail, dat is een hardloopwedstrijd over hoofdzakelijk onverharde paden, van maar liefst 32 km uitgezet en liefhebbers waren daar genoeg voor, het waren er zo’n 100! Zij zouden tussen de twee en vier uur nodig hebben om te finishen.

Nieuw dit jaar was ook dat de kidsrun, de hardloopwedstrijd voor jeugd tot 18 jaar, pas van start ging na dat de volwassenen waren begonnen. Vorig jaar was dat andersom. Nu kon de jeugd zich des te beter spiegelen aan de volwassenen, door hen geïnspireerd raken.

Om 11:00 uur werd er voor alle afstanden, massaal dus, gestart. Een bont gemêleerd gezelschap, dames en heren. Een enkeling warm gekleed met handschoenen en een muts op. Koud was het niet, voor de meeste deelnemers was dit het ideale weer, Een miezerig regentje deert hen niet.

De deelnemers werden bij de start nog wel gewaarschuwd voor spekgladde paden en hellingen. Er waren nog een zestal laatkomers, zij konden gelukkig nog wel starten. Wel was het de vraag of hun start- en finishtijden nog geregistreerd zouden worden, daar de officiële start al afgesloten was.

De jeugd mocht 10 minuten later aan het lopen gaan. Ook hier was een flink aantal deelnemers, jongens en meisjes. Opvallend was het deelnemertje met nummer 412 die aan de hand van zijn moeder de strijd met zichzelf aanging.

De jeugdige lopers kwamen al weer terug, er waren snelle tijd neergezet. Dat was wel te zien, daar een aantal echt eerst bij diende te komen nadat zij de finish waren gepasseerd. Er was voor een ieder fruit en een flesje water. De uitslagen kwamen al snel en de prijsuitreiking vond plaats in de kantine, terwijl de eerste volwassenen al aan het finishen waren. Sommigen werden vanaf de kant aangemoedigd door hun kinderen en echtgenotes.

Nadat de lopers gefinisht waren, was er een warme kantine waar men warme dranken, speciaal bier, en o.a. erwtensoep kon krijgen. Dat zal er ongetwijfeld goed ingegaan zijn.

Uitslagen vindt u op de site: http://www.uitslagen.nl

Reacties