Programma Oranjerie Dieren, de moeite waard!

Foto: Oranjerie Dieren

DIEREN – Bij de Oranjerie in het Carolinapark te Dieren zijn regelmatig muzikale optredens met allerlei verschillende genres. Onderstaand het programma tot en met 10 juli.

10 april – Dames en Heren, gratis toegang, vanaf 15.00 tot 17.00 uur.
Op 10 april speelt de a-capellagroep Dames & Heren (vijf dames en vijf heren) in de Oranjerie te Dieren. Ze zingt pop- en jazznummers, maar ook Nederlandstalige muziek met een cabareteske inslag.

De arrangementen van deze liedjes zijn vaak van de energieke (meezingende) artistiek leider Herman Groenestein.

De dames: Antoinette van Keeken, Conny de Moor, Jantien Dubbeldam, Marjel Neefjes, Oda Gerritsma. De heren: Eldert van Henten, Gerard Kessels, Herman Groenestein, Ruud Krosse, Finn Groenestein.

 

15 mei – Rose-île, gratis toegang, vanaf 15.00 tot 17.00 uur.
Op 15 mei, tweede Pinksterdag komt Rose-île. Rose-île maakt in haar repertoire een keuze uit de vele prachtige liederen uit diverse landen, waaronder Franse chansons, Spaanse- en Zuid Amerikaanse, Duitse- en Jiddische liederen met zowel opzwepende als melancholische melodieën. Gevoelige muziek om bij weg te dromen en ritmische nummers om op te dansen, of om gewoon van te genieten.

Zangeres Toetie Rijnaard heeft in de loop der jaren een breed repertoire opgebouwd. Zij zong in diverse bekende groepen en deelt nu deze rijke ervaring met de huidige begeleiders. Haar warme stem past uitstekend bij de liedkeuze en daardoor ontstaat er een mooie klankkleur met de instrumenten. Deze worden bespeeld door : Theo Worm klarinet en gitaar, Gérard Baldeo gitaar en basgitaar en Nico Hoogland accordeon.

12 juni – Old man on the back porch, gratis toegang, vanaf 15.00 tot 17.00 uur.
Op 12 brengt Old man on the back porch een bezoek aan de Oranjerie. Met muziek uit de jaren ’60 en ’70 zet ‘Old man on the back porch’ zich op de kaart in het heden. The Cream, ZZ Top, Herman Brood, The Free, Jimmy Hendrix en menig andere uit deze era komen aan bod. Gespeeld met passie en energie door een power trio.

Aan Old Man kleeft een lange historie van musiceren waarin onder andere Chris Meurs als drummer van Long Tall Ernie & the Shakers actief was. Meer namen zijn Ann Palmer Band, Driftin Soul en Yellow Teeth. Dit alles komt samen in een energiek POWERtrio waar de voorkeuren van de drie bandleden samen een bonte kakafonie van nummers uit vooral de jaren 60/70 vormt.

Chris Meurs (drums), Bert Meyer (gitaar), Robin Teering (bas), en zingen kunnen ze alle drie.

10 juli – 3 x NIX, gratis toegang, vanaf 15.00 tot 17.00 uur.
Op herhaling na vorig jaar binnen gespeeld te hebben, en met groot succes! Nu hopelijk buiten: een swingend optreden van 3 x NIX.

Leon (zang), RJ (gitaar,zang) en Paul (gitaar,zang) spelen al sinds 1999 met elkaar. Zij hebben veel opgetreden in die jaren. Een van de hoogtepunten was een intiem optreden in Brandon Park in Austin, VS, tijdens het beroemde SXSW festival van 2007. Wat zij door de jaren heen ontdekt hebben is dat toch het akoestische gespeelde, meerstemmige werk hun voorkeur verdiend.

Vanaf 2012 volgen zij deze passie en hebben zij hun samenzang en gitaarspel verfijnd. Het heeft een verrassend repertoire, voornamelijk ballads, grotendeels meerstemmig en voor 2 gitaren gearrangeerd, uit de pophistorie opgeleverd. U treft ze geregeld aan op de regionale podia. Voor de naam zijn de bandleden geïnspireerd door de zang van Stevie Nicks, de zangeres van Fleetwood Mac.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen