Oudste Nederlandse Trimgroep Aad Steylen krijgt gebiedsvergunning Twickel

Foto: Trimgroep Aad Steylen

DIEREN – Stichting Twickel geeft de eerste gebiedsvergunning af aan oudste Nederlandse Trimgroep Aad Steylen. De trimgroep loopt al jaren op woensdagavond over de landgoederen en door het bosgebied van Twickel.

De heer Schoemaker van Stichting Twickel kwam de gebiedsvergunning zelf overhandigen aan de heer Steylen en wenste hem nog vele jaren loop- en trimplezier.

Inmiddels zijn er ook al vergunningen afgegeven aan Veluwesport en diverse andere gebruikers.

Onlangs heeft Twickel aangegeven dat gebruikers bij het organiseren van evenementen, een vergunning moeten aanvragen. Dit om meer inzicht te krijgen in wat er zich allemaal in het bos afspeelt. Teveel organisaties laten spullen en bordjes achter en ruimen deze niet of te laat op.

Bij evenementen wordt een recreatieve activiteit bedoeld waar meer dan twintig personen aan deelnemen. Voorbeelden zijn een sponsorloop, wedstrijd, concours of avondvierdaagse. Ook het organiseren van een landgoedmarkt, hondenuitlaatservice, commerciële kinderfeestjes, trimgroepen en andere sportieve activiteiten vallen onder de ‘evenementenbepaling’.

Activiteiten waaraan minder dan 20 mensen deel nemen zijn toegestaan, mits men zich aan de reguliere openstellingregels houdt. Kijk voor meer informatie op: http://www.twickel.nl/CM/PAG000014774/Nieuws.html#vergunning

Trimgroep Aad Steylen
Aad Steylen geeft al ruim 50 jaar leiding aan deze trimgroep, waaraan hij zijn naam heeft verbonden. De trimgroep is dan ook de oudste van Nederland met dezelfde trainer. Aad is het gezicht van de trimgroep vanwege zijn verdiensten voor de loopsport. Hij heeft een zeldzame collectie records en nationale titels verzameld.

Hij ontdekte de marathon toen hij aan het aftrainen was voor de baanatletiek. De marathon werd zijn grote liefde. Het is voor een groot deel Aad’s werk, dat de focus zich verplaatste van atletiek naar zoals dat werd genoemd “de mannen van de weg”. Aad is een van de grote pioniers van de Nederlandse marathon. Van Aad kan gezegd worden “He’s born to run”.

Kijk voor meer informatie over de trimgroep op: http://www.trimgroepaadsteylen.nl/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen