Vrachtwagenchauffeur ziet remmende voertuigen te laat

Foto: rheden.nieuws.nl, Gerd Jan Dorland

ELLECOM – Donderdagmiddag rond 17.30 uur raakten enkele kinderen gewond op de A348, afrit de Steeg in Rheden. Bij het verkeersongeval waren meerdere voertuigen betrokken, door het verkeersongeval raakten beide rijbanen van de snelweg tijdelijk geblokkeerd.

Ter hoogte van de afrit merkte een vrachtautochauffeur vermoedelijk de remmende voertuigen voor hem te laat op. Hierdoor reed hij tegen een personenauto aan, die het voertuig daarvoor raakte en dat voertuig wederom zijn voorganger.

Twee kleine kinderen van 22 en 8 maanden, uit Arnhem die in de auto zaten die door de vrachtauto werd geraakt, zijn met hoofdletsel naar het Radboudziekenhuis vervoerd.

De 39-jarige man uit Terneuzen, bestuurder van de vrachtauto is door de politie aangehouden voor verhoor over de toedracht. De chauffeur is later die avond weer heen gezonden.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse heeft op de plaats van aanrijding verkeerstechnisch onderzoek gedaan. Door agenten zijn meerdere getuigen bij het ongeval gehoord.

Het verkeer werd ter hoogte van de Steeg, tijdens het onderzoek en de stremming, de snelweg afgeleid. De gehavende voertuigen zijn door een berger afgesleept.

Lees ook: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/77556/ongeval-op-a348-nabij-ellecom/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen