Lente in de Tuin van Sjef

Foto: De Tuin van Sjef

VELP – Ook in juni worden er in de Tuin van Sjef open dagen gehouden. De Tuin van Sjef is een door de mens vormgegeven natuuroase, midden in de bebouwde kom van Velp en grenzend aan de Rozendaalse Beek.

Na het overlijden van initiatiefnemer Sjef van der Molen, augustus 2014, zijn vele vrijwilligers actief met het voor de toekomst behouden van dit belangwekkende erfgoed.

Belangrijk onderdeel van hun activiteiten, uitgevoerd onder de vlag van de Stichting de Tuin van Sjef, is het met behulp van crowdfunding en schenkingen aankopen van de Tuin van Sjef en bijbehorend huis. Van de voor dit doel benodigde €300.000 zijn er inmiddels ruim €226.500 binnengehaald!

De stichting is van plan om huis en tuin te kopen en hebben van de eigenaar, de gemeente Rheden, tot en met 30 november 2016 de tijd gekregen om het gehele bedrag te financieren.

De stichting gaat dus door met open tuindagen en crowdfunden!

Op de ZONDAGEN 12 juni en 26 juni  zijn er van 13.00 tot 17.00 uur OPEN TUINDAGEN , u bent welkom bij onderstaande activiteiten, tuin rondleidingen en muziek.

Binnenshuis kunt u kijken naar de documentaire over Sjef, gemaakt door Bas Krijgsman én is er een expositie van bijzondere vondsten, zoals schelpen, schedels, stenen en andere naturalia.

Er is natuurlijk informatie over de crowdfunding. Truus Schennink, beheerder van de Tuin van Sjef, vertelt u daarover en over de bedoelingen van Sjef.

 

ZONDAG 12 JUNI geeft Cor van Hoften, natuurvriend van Sjef en florakenner om 13.30 en 15.30 uur rondleidingen in de Tuin van Sjef.

ZONDAG 26 JUNI geeft Marcel Bolten, Veldbioloog rondleidingen om 13.30 en 15.30 uur.

De Tuin van Sjef vindt u aan de Boulevard 33a, 6881HP, Velp (vlakbij de Achtsprong). Zie ook: www.detuinvansjef.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden