Eerbetoon aan Rhedense Veteranen op Veteranendag

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – In verband met de Nederlandse Veteranendag ontvangt burgemeester Petra van Wingerden op donderdag 23 juni veteranen die woonachtig zijn in de gemeente Rheden.

De Veteranendag is een eerbetoon aan de Nederlandse veteranen, jong en oud, man en vrouw, die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. Tijdens de bijeenkomst in het gemeentehuis in De Steeg zal de burgemeester haar waardering uitspreken voor het werk van de Rhedense veteranen.

Het programma begint om 14.30 uur in de raadzaal. Als gastspreker treedt op de heer Lars Meijer (veteraan). Na afloop van het officiële gedeelte is er een informeel samenzijn met als afsluiting een Indische maaltijd.

300 Veteranen
De gemeente Rheden kent ruim 300 veteranen. Zij zijn rechtstreeks betrokken geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Niet alleen in de Tweede Wereldoorlog, Korea en Indië maar ook in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak of Afghanistan en Nieuw Guinea. Deze militaire veteranen worden daarom samen met hun partner/begeleider, uitgenodigd voor een ontmoeting op het gemeentehuis.

Alle geregistreerde veteranen bij het Nederlands Veteraneninstituut hebben een uitnodiging ontvangen van de gemeente.

Nederlandse Veteranendag
De Nederlandse Veteranendag is sinds 2005 jaarlijks rond de geboortedag van Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden. In 2006 heeft de ministerraad besloten de Nederlandse Veteranendag tot nationaal evenement uit te roepen. Nederland telt ruim 125.000 veteranen: van Tweede Wereldoorlogveteranen tot en met militairen die zijn ingezet bij de vredesmissies van nu.

Kijk voor een eerder verslag van Veteranendag op: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/5328/rhedense-veteranen-krijgen-eerbetoon-in-gemeentehuis/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen