Sportiefste teams schoolvoetbal 2014 bezoeken Vitesse-Go Ahead Eagles

VELP/ROZENDAAL – De schoolvoetbalteams FC de Beste (2 april) en B Babes (9 april) waren tijdens het schoolvoetbaltoernooi Velp/Rozendaal  door de scheidsrechters geselecteerd als de sportiefste teams van de beide dagen. 

Dit jaar betekende dat een onvergetelijke prijs ‘’een bezoekje aan een wedstrijd van Vitesse’’, ter beschikking gesteld door hoofdsponsor Bumé.  Dus vol goede moed togen de teams en hun begeleiders afgelopen zondag (27 april) naar de Gelredome. Wel ietwat uitgedund want er was sprake van Paasvakantie, maar daardoor niet minder enthousiast. 
Drukte
Wat een drukte blijkt het dan te zijn rond zo’n stadion zeg. Het duurde wel tot aan de aftrap voordat alle schoolvoetballertjes de tribune wisten te bereiken. Al die hekken door, en dan ook nog spoorzoeken naar het juiste vak. Daar bleek overigens wel  veel ruimte op de tribune, dus gelukkig konden de teams vrijuit zitten. De snoepjes en koekjes konden uit de tas!
Gillen!
Vitesse begon de wedstrijd niet onaardig, wat met name bij de B-Babes tot oorverdovend gegil leidde. Elke rush richting de Eagles-goal werd begeleid met oeh’s, ah’s en ieeks. Misschien dat juist daardoor de kansen door de aanvallers werden gemist, het bleef lang 0-0. 
Achterstand 0:1
Halverwege de eerste helft echter scoorden de Eagles uit het niets. Met 0-1 achter trokken de teams richting Friet en Limonade. Maar ze kwamen snel weer terug toen bleek dat er op het veld afscheid werd genomen van Theo Janssen! Vlak na rust scoorden de Eagles opnieuw. Dat was niet de bedoeling, daarvoor komt het schoolvoetbal Velp/Rozendaal niet op bezoek!  
Gelijk 2:2
Nou ja, aanmoedigen dan maar! En dat bleek te helpen. Met twee mooie goals van Kashia en Propper trok Vitesse de stand weer gelijk. Fc De beste en de B-Babes sprongen zowat het veld op van enthousiasme.  En daarna ging Vitesse op  jacht naar meer met Piet Velthuizen die het publiek probeerde op te zwepen. 
Daar hadden de schoolvoetballertjes ook wel zin in, dus de aanmoediging nam in alle heftigheid toe. Helaas; er kwamen nog een paar mooie kansen maar het bleef 2-2. 
Een mooie ervaring rijker vertrokken de kinderen en hun begeleiders weer naar huis.
(Foto’s: Wichard Weenink)
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
udb876l55zdkn6a3d9tkvy67y
zhveobj436sr1jk3n6lyfdfz3
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen