Wandelen door de tijd langs boerderijen in Spankeren

SPANKEREN – Cultuurhistorische route door agrarisch landschap langs eeuwenoude boerderijen in Spankeren officieel geopend.

Voordat bezoekers aan de wandeling begonnen gaf Ton Elzebroek in de Spankerense kerk een korte inleiding over de geschiedenis van enkele boerderijen.

Via het bulletin van de Belangenvereniging Spankeren hebben alle inwoners van Spankeren de (gratis) routefolder ontvangen. Het routeboekje is te downloaden via de website www.erfgoedveluwezoom.nl en tevens te verkrijgen bij restaurant De Luchte of een VVV-punt.De papieren versie is tegen kostprijs te koop voor € 2,50.

De route is op te splitsen in twee ommetjes en is zeven kilometer lang. De wandelroute gaat door historisch gegroeide landschap en langs de (voormalige) boerderijen in en rond Spankeren.

Op www.mijngelderland.nl staat een tiental verhalen over dit agrarisch verleden van Spankeren, aangevuld met veel nog niet gepubliceerde historische beelden. In de toekomst zullen er meer verhalen aan worden toegevoegd worden.

Het boekje is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Rheden en in samenwerking met de Belangenvereniging Spankeren. Meer (gratis) routefolders zijn verkrijgbaar bij de Belangenvereniging Spankeren of bij Marianne Poorthuis; [email protected]

wandelroute Spankeren

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden