Expositie over pas ontdekte oude icoon in Ellecom

Foto: Jan Jansen

ELLECOM – Tijdens Open monumentendag van 10 en 11 september is de Dorpskerk van Ellecom van 11.00 tot 17.00 uur geopend. In de kerk is recentelijk een zeer bijzondere oude icoon ontdekt van de Heilige Margaretha of Marina van Antiochië.

Deze icoon is vermoedelijk een verkleinde en in spiegelbeeld uitgevoerde versie van de veel grotere icoon uit het Byzantijns en Christelijk museum te Athene en afkomstig van het klooster Agios Gerasimos op het Griekse eiland Kefalonia. Een afbeelding op ware grootte van laatstgenoemde icoon is onderdeel van de expositie.

Op zaterdagmiddag 10 september van 14.00-14.30 uur wordt een lezing verzorgd over iconen door iconenkenner en schilder de heer P.G. van der Heide. Hij zal bovendien samen met zijn vrouw enkele bijbehorende Oudrussische gezangen ten gehore brengen.

Op zondagmiddag 11 september is er een 40 minuten durend inloopconcert verzorgd door het kleinkoor Cappella Calluna uit Apeldoorn met als thema “Middeleeuwse en Modern“. Het programma begint om 15.00 uur en wordt herhaald om 16.00 uur. Van de aanwezige luisteraars wordt als entreegeld een vrije gift gevraagd.

Het concert en de expositie worden georganiseerd door de Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom. Voor meer informatie zie www.stbehouddorpskerk.nl.

Icoon

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen