Geniet van de herfst in de Tuin van Sjef, óók in de toekomst!

Foto: De Tuin van Sjef

VELP – Ook in 2016 worden er in de Tuin van Sjef, Boulevard 33a (het allerlaatste huis aan de Boulevard), Velp (Gld), tuindagen en lezingen gehouden. De Tuin van Sjef is een door de mens vormgegeven natuuroase, midden in de bebouwde kom en grenzend aan de Rozendaalse Beek.

Na het overlijden van initiatiefnemer Sjef van der Molen, augustus 2014, zijn vele vrijwilligers actief met het voor de toekomst behouden van dit belangwekkende erfgoed.

Belangrijk onderdeel van hun activiteiten, uitgevoerd onder de vlag van de Stichting de Tuin van Sjef, is het met behulp van crowdfunding en schenkingen aankopen van de Tuin van Sjef en bijbehorend huis. Van de voor dit doel benodigde 300 duizend euro zijn er inmiddels ruim 230.000 duizend binnengehaald! We zijn van plan om huis en tuin te kopen en hebben van de eigenaar de Gemeente Rheden, met hulp en sympathie van de gemeenteraad extra tijd gekregen tot en met 30 november 2016 om het gehele bedrag te financieren.

De organisatie gaat dus door met tuindagen en crowdfunden!!

Activiteiten in de Tuin van Sjef:
Binnenshuis is er een expositie van bijzondere vondsten zoals schelpen, schedels, stenen en andere naturalia. Ook is er natuurlijk informatie over de crowdfunding. Truus Schennink, beheerder van de Tuin van Sjef, vertelt u daarover en over de bedoelingen van Sjef.

Dinsdagavond 6 september
Willem Kolvoort, onderwaterfotograaf, geeft in het kader van Groen en Doen (zie website) om 20.00 uur, een lezing/presentatie over Flora en Fauna in de beken. Vanaf 19u30 is de deur op Boulevard 33a open. Graag opgeven per mail: [email protected] (maximaal 30/35 mensen).

Zondag 11 september
De tuin is te bezichtigen, Cor van Hoften, florakenner, geeft dan rondleidingen om 13u30 en 15u30. Open van 13 tot 17 uur op Boulevard 33a.

Ook in oktober en november zijn er activiteiten.

De Tuin van Sjef vindt u aan de Boulevard 33a, 6881HP, Velp (vlakbij de Achtsprong). Zie ook: http://www.detuinvansjef.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen