Zonneceldakpannen Priesnitzhoeve in gebruik genomen

LAAG-SOEREN – Vrijdagmiddag 7 oktober is bij de Priesnitzhoeve het dak van zonneceldakpannen officieel in werking gesteld. Dit gebeurde door een druk op de knop door burgemeester Petra van Wingerden samen met Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

2016-10-07-laag-soeren-nieuw-dak-priesnitzhoeve-018Een deel van de Priesnitzlaan was afgezet met hekken. Eenieder diende de auto te stallen op het grote parkeerterrein bij de manege. Te voet ging men naar de plaats van handeling en kwam men direct langs het bedrijfsgebouw dat voorzien is van een nieuw dak.

Een zeer speciaal dak, de wens van de eigenaar om duurzaam met energie om te willen gaan, maar zonnepanelen op het dak van een rijksmonument is ‘not done’. Daarom er is gebruik gemaakt van dakpannen met ingebouwde zonnecellen.

De genodigden werden ontvangen in twee aan elkaar gebouwde tenten, waarvan de eerste als ontvangstruimte diende en waar men koffie en desgewenst een broodje kreeg aangeboden. De andere tent diende als zaal, compleet met podium, licht- en geluidsinstallatie. Hier vond tussen 12:00 en 13:00 uur de officiële handeling plaats.

2016-10-07-laag-soeren-nieuw-dak-priesnitzhoeve-001Om twaalf uur precies werd het programma gestart. Een aantal sprekers kreeg de tijd hun lovende woorden over te brengen. Ook werd er een presentatie gegeven over het hoe en waarom. Nadat de burgemeester had gesproken en de heer Kiezenbrink, eigenaar van het gebouw.

Ook Maxime Verhagen hield zijn toespraak, waarna Verhagen samen met de burgemeester de officiële start en daarmee ingebruikname van het zonneceldakpannen bevestigden Door op een grote rode knop te drukken, daalde er een regen van een soort sliertachtige confetti op de aanwezigen wat gepaard ging met een luide knal.

Na alle toespraken werden de sprekers nog bedankt en ontving een ieder een groot boeket bloemen. Er waren nog een paar fotomomenten, waar driftig gebruik van werd gemaakt. Tenslotte was er nog gelegenheid samen te zijn en te netwerken onder het genot van het een en ander.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Zonnecelpannendak

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen