Groenhorst Velp en omwonenden ondertekenen convenant

Foto: Lisanne Teering

VELP – Groenhorst Velp en de ‘Contactgroep Omwonenden Groenhorst’ hebben op 28 november 2016 een convenant ondertekend met daarin afspraken om de overlast in de woon-, werk- en leefomgeving van de school te beperken.

Het initiatief voor het convenant komt van Aeres, waarvan Groenhorst Velp onderdeel uit maakt. “Groenhorst Velp ligt midden in een woonwijk. Uit ervaring weten ze dat een convenant kan helpen om duidelijkheid te verschaffen voor alle betrokken partijen.

Bij de onderwijslocatie in Dronten werken ze al meerdere jaren met een convenant en dat werkt goed”, aldus Maarten de Vries, projectmanager Beheer en Huisvesting bij Aeres.

Inspanningsverplichting

Het convenant in Velp omschrijft de inspanningsverplichting van zowel de school als de omwonenden en legt afspraken vast over te nemen maatregelen.
Zo informeert Groenhorst Velp de omwonenden via een driemaandelijkse nieuwsbrief over het gebruik van het schoolterrein en de schoolactiviteiten.

Verder is er tweejaarlijks overleg met een delegatie van de contactgroep, die de omwonenden vertegenwoordigt. Andere praktische zaken uit het convenant zijn bijvoorbeeld dat de school het parkeren op eigen terrein bevordert en dat de leerlingen het openbare terrein rondom de school netjes houden.

De ‘Contactgroep Omwonenden Groenhorst’  informeert op haar beurt de omwonenden over activiteiten en betrekt hen bij de standpunten van de contactgroep. Als omwonenden contact willen met de school, gebeurt dat bij voorkeur via de contactgroep.

Evalueren

Met ingang van 29 november 2016 treedt het convenant in werking voor de duur van één jaar. Na een jaar vindt een evaluatie plaats en een eventuele bijstelling van het convenant. Daarna zal er telkens om de twee jaar een evaluatie plaatsvinden.

Meer over Groenhorst Velp:

Op de foto van links naar rechts:
Maarten de Vries, projectmanager Beheer en Huisvesting bij Aeres, De heer B. Gal, contactgroep omwonenden, De heer N. van Mierlo, contactgroep omwonenden, De heer S. Lazeroms, contactgroep omwonenden, De heer E. Bouwhuis, contactgroep omwonenden, Jacolien Spijkerboer, directeur Groenhorst Velp.

groenhorst

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen