Carmen Geurtsen succesvol op EuroSkills in Zweden

Foto: Marjanne Eikelboom, Groenhorst Velp

VELP – “Ik heb een heleboel geleerd en veel ervaringen opgedaan met de voorbereiding maar ook hier in Zweden! Dat nemen ze niet meer van me af. Jullie horen nog van me.”

Met deze woorden reageert Carmen Geurtsen op haar 9e plaats bij de EuroSkills in Gotenburg, Zweden. In het wedstrijdonderdeel Bloembinden nam Carmen het van 1 tot en met 3 december 2016 op tegen de beste bloembinders van Europa.

Veelzijdigheid tonen

In Zweden ging Carmen aan de slag met verschillende opdrachten. Van bloemarrangementen met vrije materialen en techniekkeuze, tot specifieke opdrachten als tafel- en hangende arrangementen, hand- en bruidsboeket, bloemenketting en objectdecoratie. Ook een surprise opdracht was onderdeel van de competitie, waarbij de deelnemers met aangeboden middelen aan de slag gingen.

Goed én snel

Hein Otten is bloemdocent bij Groenhorst Velp en begeleider van Carmen. Hij is erg trots op zijn pupil. “Carmen is een echt bloemenmeisje. Ze geniet van het werken met bloemen en straalt dat ook uit. Die liefde en passie zie je terug in al haar bloemwerk. Daarnaast heeft ze een goede werkmentaliteit en werkt ze snel. Carmen staat met beide benen op de grond en laat zich niet gek maken. Dat is erg belangrijk als je in de hectiek van een Europese wedstrijd moet presteren.”

Carmen Geurtsen Euroskills Gotenburg

Toekomst ligt nog open

In maart van dit jaar werd Carmen Nederlands kampioen bloembinden tijdens SkillsHeroes; de voorronde voor EuroSkills. In deze wedstrijd maakte ze het verschil met een lichaamsversiering voor het ballet ‘Le Sacre du Printemps’. Dit was een vrij werkstuk waarmee ze de jury wist te overtuigen van haar bijzondere vakmanschap.

Bij Groenhorst Velp heeft Carmen haar mbo opleiding Specialist Natuur en Vormgeving afgerond. Ze werkt nu bij Weenink Bloemsierkunst in Groenlo. Wat ze in de toekomst gaat doen staat nog open: “Ik vind een heleboel dingen leuk, zoals grote opdrachten maken of een eigen zaak hebben. Ik ben gelukkig jong en kan nog alle kanten uit”.

EK in vakmanschap

In Gotenburg streden ruim 500 deelnemers uit 28 landen in 38 wedstrijdonderdelen voor een plek op het erepodium. 39 nationaal kampioenen vertegenwoordigden ons land in maar liefst 33 wedstrijdonderdelen, waaronder tuinaanleg, mobiele robotica, zorg, bloembinden, lassen, metselen en webdesign. De nationaal kampioenen zijn het afgelopen jaar geselecteerd in voorrondes van SkillsHeroes en Vakkanjers. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers tijdens vaktechnische trainingen, mentale trainingen en teambuildingsdagen. Zo werden ze klaargestoomd voor dit EK voor beroepen.

(Foto’s: Marjanne Eikelboom, Groenhorst Velp)

Kijk voor meer informatie op: http://worldskillseurope.org/ en http://www.groenhorst.nl/groenhorst-scholen/velp

Carmen Geurtsen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden