Lichtjestocht bij Camping de Jutberg & Priesnitzhoeve

LAAG-SOEREN – Voor de 5de keer organiseerde Camping de Jutberg haar jaarlijkse Lichtjestocht, deze keer deden ze dit samen met de Priesnitzhoeve. Bij de Priesnitzhoeve stonden diverse kerstkraampjes waar men kerststukken kon kopen.

Er was ook aan de inwendige mens gedacht en men kon warme chocolademelk en glühwein krijgen. Ook waren Jachthoornblazers aanwezig, zij zorgden samen met een band voor warme muziekklanken. Kinderen konden naar binnen in de Priesnitzhoeve waar ze onder toezicht van de kerstman konden spelen met de dieren die binnen aanwezig waren.

Lichtjesoptocht Laag-Soeren

Vanaf de Priesnitzhoeve startte Marijke Buter (de drijfveer achter de lichtjestocht) de wandeling op en rond de camping. Men kreeg een fakkel mee om zo de route te lopen die uitgezet was door middel van lichtjes. Zou kwam je als eerste in de Kekuili een ondergrondse kampvuurkuil waar de verhalenvertelster een spannend verhaal vertelde.

Het verhaal ging over de familie Dennenheuvel die een Den had als vriend, het verhaal was in drie stukken verdeeld. Nadat het eerste deel verteld was, moesten de wandelaars weer verder het pad volgen. Zo kwamen de wandelaars bij de volgende verhalenverteller die het verhaal verder vertelde over de Den die een vriend was van de familie Dennenheuvel, hij verzorgde namelijk voor aanmaakhoutjes en vuurappels.

Lichtjesoptocht Laag-Soeren

Kinderen maar ook volwassen bleven vol aandacht iedere keer naar het verhaal luisteren. En net als het spannend werd kregen de wandelaars te horen dat ze verderop het volgende deel konden horen.

tijdens de wandeling kwam men weer diverse lichtjes tegen die de route markeerden, zelfs een verlicht Wild Zwijn kwam men tegen. Aan het einde van de wandeling kregen de deelnemers een vuurappel mee voor thuis.

Mensen waren erg enthousiast over de lichtjesroute en de kerstmarkt, een enkeling zei zelfs dat de organisatie zich heeft overtroffen, vergeleken met voorgaande jaren.

Ook altijd willen weten wat vuurappels zijn?

Misschien moet je dan volgend jaar toch maar meelopen om erachter te komen wat er toch allemaal gebeurd tijdens de lichtjestocht op en rondom Camping de Jutberg en de Priesnitzhoeve!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lichtjesoptocht Laag-Soeren

Reacties

gallery
91691
Er was ook aan de inwendige mens gedacht en men kon warme chocolademelk en glühwein krijgen
LAAG-SOEREN – Voor de 5de keer organiseerde Camping de Jutberg haar jaarlijkse Lichtjestocht, deze keer
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/91691/lichtjestocht-camping-jutberg-priesnitzhoeve/
2016-12-17T23:16:38+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2016/12/17223551/DSC4291JamieLebbinkA7IIJLa77.jpg
Camping De Jutberg, Laag Soeren, Lichtjestocht, Priesnitzhoeve
Foto's, Nieuws