Rheden Nieuws eet bij jonge sterren

Foto: Astrum College

COLUMN – Eén van de onbekendste restaurants in Rheden is La Rana in Velp. Dat komt ook omdat het hooguit twee dagen per week open is. Toch is het een heel mooi restaurant.

Als onderdeel van het Astrum College (voorheen ROC A12 waar het nog steeds deel van uit maakt) aan de Reigerstraat in Velp. Je kunt er op MBO-niveau 6 verschillende horeca-opleidingen volgen. La Rana is het enige leerrestaurant met een ster, waar de studenten hun praktische vaardigheden verbeteren en toe te passen.

De ster is uiteraard een knipoog naar Astrum zoals het college tegenwoordig heet en Latijns voor ster is.

Weet u wat nu zo leuk is? U bent daar welkom (wel reserveren) en tegen € 14,50 krijgt u een prima driegangen menu voorgeschoteld, daar komen uiteraard nog wel drankjes bij. Het is een keurig restaurant met een moderne uitstraling met een eigen ingang.

Rheden.Nieuws.nl heeft voor u voorgeproefd en sprak met twee docenten Monique van den Berg docent consumptieve technieken (bediening en gastheerschap) en Brigit van den Dries (chef in de keuken). Beide dames hebben uitgebreide praktijkervaring en zijn met horecavaardigheden en pedagogische opleiding bij Astrum komen werken. Student Luuk Ditzel was onze enthousiaste gastheer.

Wat mag u verwachten van La Rana?

Vriendelijke gastvrijheid, kwalitatief een prima maaltijd en alles vers gemaakt in de eigen keuken. La Rana doet zijn best om u een gezellige avond te bezorgen. Naast een grote horecagroothandel levert Oregional biologische streekproducten.

Wat kunt u niet verwachten van La Rana?

De studenten zijn nog in opleiding, de kwaliteit wordt bewaakt maar jarenlange routine is er nog niet. Er gaat weleens wat mis, maar mislukken is er niet bij. U zult niet teleurgesteld naar huis gaan.

Uw columnist is een frequent bezoeker van restaurants en heeft met genoegen gegeten: smakelijk, goede kwaliteit en mensen die heel erg hun best deden het allemaal goed voor elkaar te krijgen. Het is beslist geen restaurantje spelen, u bent geen proefkonijn. Het is zeker het geld waard. Probeer het eens.

Kijk op de website voor de (beperkt)e openingstijden, reserveringsmogelijkheid en krijg een indruk van de sfeer.

Naast dit leerrestaurant lopen de studenten ook een jaarlijks een stage bij de betere restaurant. Voorwaarde is dat niet met kant-en-klaar ingrediënten wordt gewerkt. De studenten worden in de gelegenheid gesteld om zelf als horecamedewerker en –ondernemer zelfstandig te werken en beslissingen te nemen. Omdat je heel erg op elkaar bent aangewezen op samenwerking in de horeca, wordt ook in teamverband onderling afspraken gemaakt.

Voor het gesprek met de docenten moest uw columnist even wachten. Op de achtergrond was het gesprek tussen docenten en studenten over ervaren problemen nog gaande. Het was opvallend hoe volwassen en geduldig er met elkaar werd omgegaan. Naast de pure horeca technische zaken werd vooral gesproken over hoe met elkaar om te gaan, hoe te communiceren en de studenten werden geholpen om tot zelfstandig werken te komen.

Er werd praktisch gewerkt aan het oplossen van problemen zoals de studenten later ook aan het werk in hun dagelijkse leven tegen zullen komen en zonder begeleiding met elkaar tot oplossing in hun keuken, restaurant of welke horeca dan ook. Heel leerzaam voor uw columnist om dit kijkje in de keuken te krijgen. Hij zou de opleiding best zelf willen volgen.

Rheden eet smakelijk!

Foto 1: Astrum College

La Rana

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen