Lampionnenoptocht Rheden op vrijdagavond 10 maart

Foto: Wouter Rijnbende

RHEDEN – Vrijdagavond 10 maart 2017 organiseert de Oranjevereniging “Rheden voor Oranje” de jaarlijkse Lampionnenoptocht in Rheden. Na de voorjaarsvakantie deelt RVO op de 3 scholen in Rheden, alsmede op 2 kinderdagverblijven lampionnen uit voor de kleinsten.

Groep 5 t/m 8 krijgt een bon waarmee ze op het plein bij de Pomp een gratis glow in de dark stick kunnen ophalen. Wil je meer glow in de dark sticks hebben, dan zijn deze voor een euro te koop in de stand op het plein. Maar, wees er snel bij, want op is op.

Maar liefst 4 muziekverenigingen zijn te bewonderen bij de lampionnenoptocht. Het Rhedens Fanfare Corps speelt vanaf 18:45 bij het verzamelen van de deelnemers. De optocht zelf wordt muzikaal ondersteund door Mr. H.M. van der Zandt uit Velp, de Gelreband uit Dieren en last but not least, de March & Showband Rheden uit Rheden.

Rheden voor Oranje nodigt iedereen van harte uit om mee te lopen tijdens de optocht. En, voor mensen die zelf wat minder ter been zijn, of die liever langs de kant van de weg de lopers gadeslaan, navolgend de route die dit jaar iets anders is dan andere jaren:

Route

Vertrek vanaf het plein bij de pomp – Oranjeweg – Methorsterweg – Waardweg – Oranjeweg – Massenweg – Korenbloemstraat – Klaproosstraat – Worth Rhedenseweg – Mauritiusstraat – Europalaan – Esperantostraat – Massenweg – Arnhemseweg – Mr. B. van Leeuwenplein – Schoolweg – Groenestraat – om vervolgens weer terug te komen bij het plein bij de pomp.

Vanaf 18:45 verzamelen we bij het plein bij de pomp ((hoek Groenestraat/ Dorpsstraat). De optocht vertrekt om 19:15 en duurt tot ongeveer 20:15. Bij terugkomst bij de pomp is er lekkere warme chocolademelk verkrijgbaar in de tent op het plein en is er voor de kinderen wat snoepgoed, gesponsord door de Supercoop uit Rheden en Partycentrum Ons Huis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen