Groenhorst Velp in finale met de Gelderland Giants

Foto: Marjanne Eikelboom

VELP – Wat een eer om als Tuinaanlegteam deel te nemen met de Gelderland Giants aan de Nederlandse Kampioenschappen. Collin, Rick en Thijs hebben gewerkt aan een heel pittige opdracht.

Zij stonden aan het einde van de dag dan wel niet op het podium maar mogen reuze trots zijn dat ze, van al die 8000 leerlingen uit de voorrondes in het land, aan de finalevakwedstrijden van het vmbo in de RAI Amsterdam hebben deelgenomen. De provincie Brabant heeft de wedstrijd gewonnen en de Gelderland Giants zijn vijfde geworden.

Vmbo talenten Tuinaanleg

Zowel in de provincie Gelderland als in Flevoland waren de Groenhorst teams kampioen Tuinaanleg geworden tijdens de provinciale kampioenschappen van Skills Talents. Voor Flevoland Fighters waren dit Per Rienks, Rick ter Schure en Edwin Schaap, zij zijn als vierde geëindigd en de Gelderland Giants met Colin Roording, Thijs Wagenvoort en Rick Nillissen behaalden een mooie vijfde plaats van de tien deelnemende teams.

Groeien in kwadraat

Groenhorst is erg trots op haar leerlingen en studenten. Het meedoen aan vakwedstijden is een prima middel om te groeien naar een hoger niveau. Alle eigenschappen worden getraind, die je later als vakman/vrouw en als toekomstig ondernemer nodig hebt.

Uitslag provincieteams

Provincieteam Brabant Bulls won goud tijdens de nationale finale van Skills Talents, de teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers. Hier streden 345 vmbo-leerlingen om Nederlands kampioen te worden in hun wedstrijdrichting. Er waren elf vakwedstrijden die aansluiten op het vmbo, zoals o.a. voertuigentechniek, ICT, economie en tuinaanleg. De prijsuitreiking bestond uit twee categorieën: ‘beste provincieteam’ en ‘beste school per wedstrijdrichting’.

Voor meer informatie over de uitslagen: http://www.skills-talents.nl/uitslagen-finale-2016-2017
De uitslagen van de wedstrijden zijn te vinden op alle provinciepagina’s. Wanneer er tijdens de wedstrijden foto’s zijn gemaakt, zijn deze te vinden op onze fotobank.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen