Nieuwe wandelbrug Veluwezoom geopend

RHEDEN – Net als vroeger ligt er weer een wandelbrug over de Holleweg op landgoed Heuven in Nationaal Park Veluwezoom.

De brug is een robuuste constructie van staal, dat scheelt in onderhoud en kan tegen een stootje. De vormgeving is toepasselijk: de brug lijkt te rusten op een donkergroene ‘boomstam’ van staal. De balustrades zijn versierd met een patroon van paarse blaadjes, die een speelse schaduw werpen. Vorm en kleur verwijzen daarmee naar de overgang van bos naar heide, die deze plaats kenmerkt.

Gebiedsmanager Jeroen de Koe en wethouder Nicole Olland van de gemeente Rheden hebben de brug officieel in gebruik genomen. ‘Kijk hoe bijzonder het doorkijkje nu al is, met de brug op de voorgrond en de heide daarachter’, zegt De Koe. ‘Kun je je voorstellen hoe mooi dat eruit ziet als straks de heide daarachter in bloei staat? Een heel fotogenieke plek volgens mij.’

Aantrekkelijke toegang

‘De brug past in de landgoedstijl die de zuidrand van Nationaal Park Veluwezoom kenmerkt’, vervolgt hij. ‘Op oude foto’s is te zien dat op precies dezelfde plek vroeger ook al een brug lag. Natuurmonumenten zal het eerste deel van de route richting heide later nog verder opknappen, zodat een aantrekkelijke toegang tot het natuurgebied ontstaat.’

De nieuwe brug en het opknappen van de directe omgeving passen bij het herstelplan van landgoed Heuven, dat een aantal jaren geleden gestart is. De realisatie van de brug is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Rheden.

Kom zelf kijken!

Je vindt de nieuwe wandelbrug als je vanuit het dorp Rheden in een direct lijn richting heide loopt. Ook de wandelroute Veluwezoom-Posbank komt er langs.

(Bron: Natuurmonumenten)

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen