Leerlingen Mauritiusschool zaaien bloemenrijk mengsel in aan de IJsselsingel

RHEDEN- Afgelopen vrijdag 17 maart was er nog een uitgestelde inzaai actie in het kader van NL Doet, georganiseerd door Imkervereniging Arnhem – Velp en Omstreken.

Zij hadden hiervoor groep 4/5 van de Mauritiusschool uit Rheden uitgenodigd om een stuk grond in te zaaien met een meerjarig bloemrijk zaadmengsel aan de IJsselsingel in Rheden.

Om 10.30 uur kwamen de 27 kinderen van groep 4/5 van de Mauritiusschool, en enkele leraressen bijeen bij de Sporthal de Hangmat aan de IJsselsingel 7. Zij werden verwelkomt door Lotty van Den Bosch van Imkervereniging Arnhem – Velp en Omstreken.

De leerlingen waren gevraagd om te helpen bij het inzaaien van enkele stukken grond langs de IJsselsingel.

Nadat een gemeentewerker de werkzaamheden had uitgelegd aan de kinderen gingen zij onder toezicht aan het werk en werd het zaad uitgestrooid en ingeharkt, in een korte tijd was het werk gedaan.

De leerlingen werden hartelijk bedankt voor hun werk, waarna zij weer vertrokken naar school. Zij kunnen over enkele weken terug kijken op een zee van bloemen in de perken aan de IJsselsingel. Hopelijk met veel bijen die dan weer druk in de weer zullen zijn.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden