Belangenvereniging Spankeren 25 jaar!

Foto: Belangenvereniging Spankeren

SPANKEREN – Op 29 april bestaat de Belangenvereniging Spankeren 25 jaar. Het begon ruim 25 jaar geleden met een initiatiefgroep en daaruit groeide de belangenvereniging. De doelstellingen van de vereniging zijn in al die jaren nog steeds hetzelfde.

De vereniging richten zich op de belangenbehartiging van de Spankerenaren ten aanzien van activiteiten op het gebied van ordening van de omgeving:

  • bevorderen van de verkeersveiligheid.
  • instandhouding van een goed woon -en leefmilieu.
  • verfraaiing van het dorpsaanzicht.
  • instandhouding c.q. verbetering van het voorzieningenniveau.
  • bewaking van een goede infrastructuur.

Er is het nodige bereikt.

Het meest in het oog springt daarbij de buurtbus. Maar de overige doelstellingen zijn ook nog steeds actueel, getuigt ook de betrokkenheid bij de structuurvisie Kleine Kernen en de ontwikkelingen rond de verkeersveiligheid op het Spankerense deel van de N348.

Feestelijke receptie

Het bestuur viert het jubileum precies 25 jaar later op zaterdag 29 april in het Dorpshuis van Spankeren (Loohof 65) met een feestelijke receptie voor alle Spankenaren (van de ca. 950 dorpsgenoten zijn er zo’n 270 gezinnen/800 gezinsleden lid).

Spankeren omstreeks 1960

Tijdens de receptie is ook de presentatie en eerste uitreiking van het boek ‘Langs het tuinpad van mijn vader, Spankeren omstreeks 1960’ door een van de auteurs, Ton Elzebroek. Dit wordt omkleed in 60’er jaren stijl door de Toneelgroep Spankeren

‘Langs het tuinpad van mijn vader. Spankeren omstreeks 1960’ is een boek van ca. 200 pagina’s met veel foto’s en verhalen die laten zien en vertellen over wat er allemaal veranderde in de samenleving in die periode. Aan bod komen: het verenigingsleven, het boerenbedrijf omstreeks 1960, industrieën en bedrijven in Spankeren met aandacht voor o.a. Edy, kunstenaars in Spankeren, kerk en school, de landgoederen ‘De Bockhorst’ en de ‘De Gelderse Toren’, en wie of wat was er in het nieuws,

Bovendien presenteert de Stichting Spankeren Samen de duo-fiets Fun2Go en de duo scootmobiel in de nieuw gerealiseerde stalling, ook aan het Loohof 65.

De receptie begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen