Activiteiten Koninklijke Rozendaalsche Kapel

Foto:

ROZENDAAL – De Koninklijke Rozendaalsche Kapel gaat een drukke periode tegemoet. Hieronder vindt u een opsomming van haar activiteiten in de komende weken.

Koningsdag, donderdag 27 april

Op koningsdag zorgt de jazzband (o.l.v. Rudy Böhmer) van de Koninklijke Rosendaalsche Kapel voor feestelijke swing. Nadat burgemeester de officiële openingshandeling heeft verricht, wordt het Wilhelmus gezongen door Evert Jan Barten, onder begeleiding van de jazzband. En hoewel het weer niet veel goeds belooft, zorgt de jazzband vanaf 13.45 uur zeker voor warmte en sfeer.

Dodenherdenking, donderdag 4 mei

Het is elk jaar weer een bijzondere ervaring om tijdens de dodenherdenking te spelen met de harmonie van de Koninklijke Rosendaalsche Kapel. Terwijl in de kerk van Rozendaal een herdenkingsbijeenkomst wordt gehouden, speelt de kapel vanaf 19.15 uur gewijde muziek op de begraafplaats van Rozendaal (Terletseweg 1). Een van de mooie momenten is de stoet mensen die vanuit de kerk komt aangelopen. De kapel speelt muziek, de vogels zingen in het mooie groen en het aanwezige publiek verzamelt zich rond de plaats waar de kransen worden gelegd. Het muzikaal omlijsten van dit gebeuren is voor de Kapel een eervolle zaak. Het is zeer de moeite waard de herdenking een keer bij te wonen.

Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei

Na een heerlijke fietstocht neerstrijken op het terras van The Hunting Lodge en luisteren naar mooie muziek? Het kan op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei vanaf 14.30 uur. Traditiegetrouw speelt de Koninklijke Rozendaalsche Kapel in de muziekkoepel ook dit jaar weer de bloesem uit de bomen en de sterren van de hemel. Op het programma staan o.a. Marsch der Priester, Hindenburg, Klezmeriana, Born to be wild, The King of Pop en Band of Brothers. Toegang is gratis. Als u vlak voor de muziekkoepel plaatsneemt, kunt u ons goed zien en horen! Op het terras van The Hunting Lodge zijn consumpties voor eigen rekening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen