Grote politieactie in Arnhem gewapende man in wijk Klarendal

Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM – De politie in Arnhem heeft woensdag om 11.00 uur een melding gekregen dat een gewapende man zich ophield in een wijkcentrum in Klarendal. Meerdere politie eenheden waren aanwezig, deze evacueerden wijkbewoners en riepen anderen op om binnen te blijven.

De wijk werd  hermetisch afgesloten en het treinverkeer van en naar Arnhem werd uit voorzorg stilgelegd. Tevens vloog er geruime tijd een politiehelikopter boven de wijk.

Lange tijd was er veel onduidelijkheid over de situatie.

De onrust was groot onder bewoners en mensen die graag naar huis wilden. Er kwamen berichten naar buiten dat er sprake was van een gijzeling en dat een man een bomgordel droeg. De politie heeft daarom voor alle veiligheid ruim ingezet en heeft veel eenheden ingezet.

Om 14.05 uur gaf de verdachte zich over, hij kwam in zijn ondergoed het pand uit en werd direct aangehouden. Daarna is het pand onderzocht op explosieven waardoor het vrijgeven van de wijk nog enige tijd op zich liet wachten.

Persconferentie

Tijdens een persconferentie die naderhand gegeven werd door politie, het openbaar ministerie en gemeente Arnhem, bleek de verdachte een 57-jarige Arnhemmer te zijn. Het wapen en vest dat hij droeg blijken niet echt te zijn, maar zagen er dusdanig uit dat ze voor echt door zouden kunnen gaan.

Gijzeling

In het wijkcentrum waar de man “gewapend” was binnengelopen zaten vier handhavers van de gemeente, waarvan er twee direct na binnenkomst het pand mochten verlaten en de 2 anderen werden in gijzeling gehouden. De vrijgelaten handhavers hadden een brief bij zich van de verdachte met een tekst die dusdanig van aard was dat de politie mede hierdoor, geen enkel risico heeft genomen en groots ingezet heeft.

Motief

Over het motief van de Arnhemmer is nog niets duidelijk, deze is ingesloten en wordt gehoord en de politie en het openbaar ministerie zijn een onderzoek gestart. Hierbij is ook de woning van de man onderzocht. er zijn verder geen wapens aangetroffen. Om 16.00 uur konden de treinen weer gaan rijden, en werd Klarendal weer vrijgegeven voor bewoners en bezoekers.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen