Selfies op het spoor, levensgevaarlijk!

Foto: Phil~ via Foter.com / CC BY-ND

REGIO – Het lijkt wel een trend te zijn, even snel een foto maken op het spoor, leuk om aan je vrienden te laten zien op Social Media. Prorail ziet het steeds vaker gebeuren en maakt zich er ernstig zorgen over. Doe het niet! schrijven ze op hun website.

Het lijkt een vanzelfsprekend advies, maar mensen wagen nog steeds hun leven voor een leuk kiekje.

Er kan nog een trein aankomen

Het lijkt een goed moment, even poseren op het spoor, sommigen gaan er zelfs even op liggen, voordat of zodra er een trein net voorbij is gereden. Schijn bedriegt, want er kan op elk moment een andere trein aankomen. Bovendien zie je een trein vaak niet aankomen, met de hoge snelheid die ze rijden is het bijna onmogelijk en je brengt jezelf in gevaar!

ProRail doet een dringende oproep

Zij roepen aan iedereen op om dit nooit te doen! Buiten dat het levensgevaarlijk is zorgt het daarnaast voor veel vertraging.

Een machinist krijgt direct de taak om stapvoets te gaan rijden zodra er een melding binnenkomt dat er zich mensen illegaal op het spoor, of in de nabijheid van het spoor bevinden. Daarnaast schakelt de meldkamer van ProRail direct de politie in om deze mensen van het spoor te halen. Zij ontvangen dan ook een forse boete als ze aangetroffen worden op het spoor.

Ook treinspotters begeven zich vaak te dichtbij of op het spoor om een mooie foto te maken. Blijf weg bij het spoor en klim niet over de hekken, ze staan er niet voor niets.

Onderstaand filmpje is uit 2011, maar geeft een goed beeld over wat een conducteur of machinist mee moet maken, het gevaar blijft.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen