FOTO’s: Kadedagen op de Rijnkade in Arnhem.

REGIO – Afgelopen zaterdag 13 en zondag 14 mei waren er voor de 11e keer weer de kadedagen op de Rijnkade in Arnhem met het thema “Slepen”.

Met het thema ‘slepen’ waren er dan ook vele sleepboten te bewonderen en stands over de scheepsbouw ervan. Kinderen konden zelf hun bootje in elkaar timmeren of mooie tekeningen maken van boten of touw knopen.

Natuurlijk konden de boten van binnen en van buiten bekeken worden. Het pontje voer van en naar de Stadsblokkenwerf aan de overkant. Er was een boot van het Zeekadetkorps Willem Ruys uit Arnhem met een informatiestand alwaar men zich kon opgeven als matroos, of kon meevaren met een rondvaartboot. Men kon zelf met een duikerspak in een waterbassin. Diverse scheepsmotoren waren al werkend te bewonderen op de kade.

Vier Arnhemse watersportverenigingen waren van de partij met stands en boten. Natuurlijk ontbraken de Foodtrucks met friet, koffie of broodjes niet, maar ook gerookte zalm en de visrokerij, of mocht men zelf een pizza maken die daarna werd gebakken in de oven. Natuurlijk was de strandtent weer opgezet op de kade, waar men kon genieten van een drankje of hapje in de vele strandstoelen ‘on the beach’.

De kadedagen waren beide dagen gratis te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur, ze werden goed bezocht. Voor meer informatie kijk op : www.shsa.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen