Tesla gestolen in Velp

Foto: politie Velp

In de nacht van 28 februari op 1 maart is er een Tesla gestolen in Velp-Noord. De politie heeft verder niets bekend gemaakt over het voorval.

Tesla’s zijn niet of nauwelijks te stelen, ware het niet dat het dievengilde een app heeft ontwikkeld die het signaal opvangt op het moment dat een Tesla geopend en/of gestart wordt. Dit geldt niet alleen voor Tesla’s, maar ook voor andere merken auto’s die voorzien zijn van zogenaamde “keyless entry”.

Tesla Nederland:

“Het gaat hier hoogstwaarschijnlijk om een relay attack. Dit is een algemeen probleem met auto’s die zogenoemde passive keyless entry bieden, en niet uniek voor Tesla.

Tesla heeft een software-update geïmplementeerd waarmee keyless entry-instelling voor onze klanten in Nederland standaard is uitgeschakeld. Klanten kunnen er op ieder moment zelf voor kiezen om keyless entry via de instellingen op hun touchscreen in te schakelen.

Door Tesla’s vermogen om over-the-air software-updates toe te passen op auto’s van haar klanten, kan Tesla op een unieke manier een extra beschermingslaag toevoegen om zogenaamde ‘relay attacks’ tegen te gaan. Dit is een type voertuiginbraak dat kan optreden in elke auto die keyless entry mogelijk maakt via een sleutel, en niet specifiek is voor Tesla-voertuigen.”

article
115492
Kent u een Tesla-rijder? Geef hem/haar aan het voertuig te updaten!
In de nacht van 28 februari op 1 maart is er een Tesla gestolen in
https://rheden.nieuws.nl/politieberichten/115492/tesla-gestolen-velp/
2018-03-02T12:15:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/03/02121529/Tesla-politie-Velp.jpg
Autodiefstal, diefstal, rheden.nieuws.nl, Tesla, Velp, Velp-noord
Nieuws, Politieberichten