CDA Rheden blij met Blijverslening in Rheden!

Foto: Blijverslening

GEMEENTE RHEDEN – CDA Rheden is erg blij dat inwoners van de gemeente Rheden binnenkort gebruik kunnen maken van de Blijverslening. De Blijverslening kan aangevraagd worden door inwoners (woningeigenaren en huurders) om hun woning levensloopgeschikt te maken.

Zelfstandig en prettig wonen

Op deze manier kunnen meer mensen langer zelfstandig en prettig in hun eigen woning blijven wonen. De lening is beschikbaar voor inwoners van 55 jaar en ouder en kan als hypothecaire lening (max. € 25.000,-) of als krediet (max. € 10.000) verstrekt worden. Met de Blijverslening kunnen woningaanpassingen gefinancierd worden, zoals bijvoorbeeld het realiseren van een slaap- en/of badkamer op de begane grond. Ook kan de lening gebruikt worden voor de aanschaf en installatie van bewakingscamera’s of andere informatie- en hulpsystemen.

Meer informatie, waaronder een lijst van woningaanpassingen en de exacte voorwaarden voor het aanvragen van de lening, is binnenkort te vinden op de site van de gemeente Rheden.

Blijverslening

De Blijverslening is ingevoerd naar aanleiding van een motie van de CDA-fractie. Deze motie is raadsbreed aangenomen.

“Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis blijven wonen. Vaak zijn dan woningaanpassingen nodig om dit te mogelijk te maken. Niet alle ouderen hebben hiervoor echter voldoende spaargeld achter de hand, en het is daarnaast voor ouderen ook nog eens lastig om een lening bij een bank af te sluiten. De Blijverslening kan hiervoor een goede uitkomst bieden. Wij denken dat de Blijverslening dan ook echt in een behoefte kan voorzien!”, aldus CDA-raadslid Monique Reinders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen