Wil je meer invloed in je eigen buurt?

Foto: Tjwan Oei

PETITIE – Ik verlang mijn stem terug:  Als ik niet stem, laat ik mijn stem verloren gaan, en dat is niet wat ik wil.

“Ik verlang mijn stem terug” is symbolisch bedoeld, want niemand heeft je stem “afgepakt”. Dat doe je zélf als je niet gaat stemmen… Maar waarom ga je niet stemmen?

Er is een grote groep inwoners die ook bij de komende gemeentelijke verkiezingen overweegt om niet te gaan stemmen. Dat komt vaak omdat ze zich niet vanaf het begin geïnformeerd en betrokken voelen bij plannen om hun leefomgeving te veranderen, of omdat ze zich niet gehoord voelen. En vaak voelen ze zich ook gemangeld door allerlei onbegrijpelijke regels.

De inhoudelijke en partijpolitieke standpunten doen er dan niet meer toe..

Dit initiatief “ik verlang mijn stem terug” lanceert een platform op internet waarin kandidaten voor de gemeenteraad in Nederland kunnen aangeven dat zij:
A: inwoners vanaf het begin bij veranderingen in hun leefomgeving betrekken;
B: dat zij de inwoners écht gaan horen en
C: dat zij de bedoeling van de regels belangrijker vinden dan het opvolgen van soms onbegrijpelijke regels.

En als jij als inwoner dit óók belangrijk vindt, laat dat de politici dan weten en onderteken hier de petitie! Samen staan we sterk!

De tekst van de petitie luidt als volgt:

Beste kandidaat raadsleden!

Veranderingen in mijn buurt?
Ik wil daar vanaf het begin bij betrokken worden.

De inbreng van wijkbewoners moet vanaf het begin serieus genomen worden.
Ik wil mij gehoord voelen door de gemeente (of ik nu gelijk heb of niet).

Als er kandidaten zijn, die zich hard gaan maken dat deze onderwerpen ook écht gerealiseerd worden, kunnen zij op mijn steun en stem rekenen.

Ik deel deze petitie in mijn netwerk (Facebook/email/twitter) zodat mijn netwerk zich ook achter deze oproep kunnen plaatsen.
De kandidaten raadsleden zullen weten dat wij het serieus menen!

Kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen die zich willen inzetten om inwoners vanaf het begin te betrekken bij veranderingen in hun buurt, en ook inwoners ook écht het gevoel te geven dat zij gehoord worden, kunnen zich op deze website http://www.ikverlangmijnstemterug.nl/ ook inschrijven. Op deze manier weten stemmers volgende week woensdag, 21 maart, waar ze aan toe zijn en op wie ze kunnen gaan stemmen!

Namens Tjwan Oei

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen