Waardebonnen voor energiebesparing: Goed idee, matige uitvoering

Foto: www.watisjouwrheden.nl

INGEZONDEN – De Gemeente Rheden doet mee aan een project van de Rijksoverheid waarin het de inwoners waardebonnen mag uitdelen waarmee voor 70 euro aan energiebesparende maatregelen aangeschaft kunnen worden. Een mooi initiatief, waar 5900 huishoudens gebruik van hebben kunnen maken.

Helaas is in de uitvoering wat mis is gegaan. Huurders hebben de waardebonnen eerder gekregen, hoewel er ook berichten zijn dat sommige huurders niets hebben ontvangen. Op het moment dat de woningeigenaren een waardebon kregen was de subsidiepot in veel gevallen dezelfde dag nog leeg. Er zijn zelfs huishoudens geweest die de waardebon kregen nadat de pot al leeg was.

Dat is natuurlijk heel vervelend. Het lijkt erop dat veel meer mensen de waardebon gekregen hebben dan nodig was. Wij vragen ons af waarom er niet voor een beperkter bereik is gekozen, bijvoorbeeld door de waardebonnen eerst te verdelen in wijken met mensen met een kleinere beurs.

Dan is er nog de kwestie van de omvang van de subsidiepot. Er zou een pot zijn geweest van 452.000 euro, waarvan 39.000 euro uitgegeven zou zijn aan ondersteunende werkzaamheden. Uit onderzoek van Rheden Nieuws bleek dat de pot in werkelijkheid bijna 570.000 euro groot was.

Wij hebben vragen gesteld aan het College hierover. Het is jammer dat zo’n goed initiatief tot zoveel onrust leidt. Dat had naar ons idee niet gehoeven.

Thomas Eskes, fractievoorzitter GPR/Burgerbelangen.

Lees ook:

  • https://rheden.nieuws.nl/nieuws/171944/gemeente-rheden-geeft-antwoord-op-vragen-rondom-rrew-rijkssubsidie/

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen