VVD RHEDEN – Woningnood probleem willen wij gaan aanpakken aankomende vier jaar

Foto: VVD Rheden

Advertorial VVD RHEDEN – Woningnood-problematiek? Onze specialist bouwen & wonen, Rob Koekkoek vindt er het volgende van:

“Met enige regelmaat raak ik in gesprek met jonge, enthousiaste mensen die graag in onze mooie gemeenten willen wonen, maar in deze tijd onmogelijk aan een huis kunnen komen in een prijsklasse die voor starters haalbaar en betaalbaar is. Vaak hebben ze dan al maandenlang een abonnement op Funda, en zijn bij elke makelaar binnen geweest maar tot nu toe niet met het gewenste resultaat.

En dat is jammer, want we kunnen als een van de meest vergrijzende gemeenten van Nederland enthousiaste starters juist zo goed gebruiken! Ik leg hen dan uit dat door het tekort aan woningen de betaalbaarheid afneemt, zeker voor starters zoals zij. Hoe je dat oplost? Het klinkt simpel (en dat is het ook): Meer huizen bouwen! Want meer huizen bouwen geeft doorstroming, en zo komt de hele woningbouw-keten in beweging!”

Wij als VVD zijn bereid onze nek uit te steken en serieus te kijken naar locaties die voorheen als ‘ongeschikt’ bestempeld zijn. Zoals het bouwen op binnenterreinen (een beleidsverandering die afgelopen jaren heeft plaatsgevonden door de actieve lobby van de VVD-fractie Rheden). Wat zijn onze standpunten ten aanzien van wonen nog meer?

Voor ons is de woningnood het #1 probleem wat we willen gaan aanpakken aankomende vier jaar! Daarom willen we:

• Bouwen van betaalbare huur- en koopwoningen voor starters en jonge gezinnen;
• Bouwen voor senioren om doorstroming te stimuleren, zowel sociale huur, vrije huur als bij koopwoningen;
• Het bouwtempo versnellen door het versoepelen van regels en wetgeving;
• Kijken naar bouwmogelijkheden binnen de bebouwde kom én in het buitengebied;
• Geen sociale huurwoningen toevoegen (onze voorraad is nu 30%, ruim boven het landelijk gemiddelde), zoals afgesproken in de woonvisie van 2020-2026;
• Met woningbouwcorporaties afspraken maken over het voorkomen van scheefwonen en het stimuleren van doorstroming;
• Speculatie op de woningmarkt actief tegengaan en tegenwerken;
• Meer ruimte voor het (snel) realiseren van bouwinitiatieven zoals Soerens Entree.

Bent u het eens met onze aanpak, of heeft u misschien nog vragen of handige tips? Neem dan contact op met ons voor een goed gesprek! Wij spreken u graag bij een kopje koffie!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Yola Hopmans, Fractievoorzitter VVD Rheden

Kandidatenlijst VVD Rheden #GR2022

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen