Nummer 2 Jelte Kolkman, op de lijst van de VVD daagt partijen uit!

Foto: VVD Rheden

DIEREN – Jelte daagt de andere politieke partijen in Rheden uit om met hun jongste kandidaat op de lijst in debat te gaan. De uitdaging heeft hij inmiddels naar alle lijsstrekkers gestuurd.

Waarom een jongerendebat?

Omdat het hem opvalt dat een groot deel van de partijen beweren er te zijn voor de jeugd, de jongeren; de toekomst van onze gemeente. Maar tot nu toe is de kans om het op de inhoud  hier over te hebben er bijna niet geweest.

Daarom organiseert Jelte een jongerendebat op zijn school; Het Rhedens in Dieren op dinsdag 8 maart van 13.00 uur tot 14.00 uur. Uiteraard zitten leerlingen van Het Rhedens in de zaal.

Jelte is momenteel 17 jaar en wordt begin maart 18. Het ziet er naar uit dat hij het jongste raadslid van Nederland gaat worden.

Voor meer informatie zie onderstaande uitdaging die Jelte naar de lijsttrekkers heeft gestuurd:

Ik daag jullie uit! 

Het is nog maar een paar weken voor de verkiezingen en er gebeurt een hoop. Wat mij  opvalt is dat een groot deel van de partijen beweren er te zijn voor de jeugd, de jongeren; de  toekomst van onze prachtige gemeente. Maar tot nu toe is de kans om het op de inhoud  hier over te hebben er bijna niet geweest. 

Ik ben Jelte Kolkman, de nummer 2 van de lokale VVD in Rheden. Anderhalve week voor de  verkiezingen word ik 18 jaar en dan hoop ik veel van onze inwoners, als jongste raadslid van  Nederland, te mogen vertegenwoordigen. Dan kan ik de problemen die jongeren ervaren  aan kaarten, mijn best doen om ze op te lossen en de brug tussen verschillende generaties  slaan. Want de komende vier jaar staan er veel onderwerpen op de agenda die urgent zijn  voor jongeren. Ik hoop ook dat u zich daar ook voor in gaat zetten. 

Wij jongeren worden vaak weggezet als mensen zonder levenservaring, zonder werk,  zonder een eigen visie (of die moet van de ouders afkomen); oftewel we mogen geen  mening hebben. Ik hoop dat wij in de gemeente Rheden kunnen laten zien dat dit anders zit.  Daarom daag ik alle partijen uit om in een speciaal te organiseren debat hun jongste  kandidaat op de kandidatenlijst in te zetten, om met elkaar in gesprek te gaan over wat  jongeren bezig houdt. Een debat door en voor jongeren. 

Met dit debat wil ik drie punten bereiken: 

  • Laten zien wat wij als jongeren kunnen betekenen voor de gemeente. ● Jongeren zich meer laten interesseren in politiek. 
  • Mensen binnen de gemeente laten zien wat onze standpunten op het gebied voor  jongeren zijn. 

Zijn jullie net zo enthousiast zijn als ik om de jongeren met elkaar in gesprek te laten gaan  en gaan jullie de uitdaging aan? 

Dan hoor ik graag welke jongste kandidaat op jullie lijst meedoet aan dit debat.  

Het debat vindt plaats op dinsdag 8 maart om van 13.00 tot 14.00 uur op Het Rhedens in  Dieren. Natuurlijk zullen leerlingen van Het Rhedens erbij zijn. 

Met vriendelijke groet, 

Jelte Kolkman 

Kandidaat raadslid VVD Rheden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen