Sios’61 verslaat koploper

VELP – Zaterdag 12 mei 2018 speelde Sios’61 haar wedstrijd tegen koploper Oost Arnhem.

Vanaf het begin was Sios’61 gebrand op revanche na de nederlaag van 2 weken geleden. Het begin was het wat rommelig, te snel was de ploeg uit Velp de bal na een aanval weer kwijt. Echter Oost Arnhem had het ook niet.

Toch kwam de ploeg uit Velp op voorsprong, echter OA counterde de voorsprong snel weg. Daarna nam Sios’61 het heft in handen, er werd beter gecombineerd en men was zuinig op de spaarzame kansen.

Men liep in de eerste helft van 3-1 naar een mooie 8-1 voorsprong. Oost Arnhem was vooral bezig met de scheidsrechter wel, of niet terecht. In de rust werd er vooral gezegd, “op dezelfde voet doorgaan”.

En de ploeg uit Velp was bij de les. De voorsprong werd steeds wat groter.

Daarna stokte het aan Sios zijde, maar Oost Arnhem had het in hun aanval niet voor elkaar met een zeer matige schotpercentage.

De laatste 10 min kwam jongeling Kaya Hop nog in de ploeg. Gelijk was er weer gif in de aanval. Dit resulteerde in een paar mooie aanvallen, de dames kregen ruimte en Nienke Damen scoorde fraai met 2 doelpunten. De wedstrijd was gespeeld en Sios’61 won meer dan terecht met 12-3.

Over 2 weken de uitbeurt tegen SEV uit Zelhem.