Gelriaan Wim Ritsema loopt topmarathon in Keulen

Foto: AV Gelre

DIEREN – Het was voor Wim Ritsema een topweekend, zaterdag 6 en zondag 7 oktober. Tijdens de Veluwezoomloop, op zaterdag, liep hij de 7,5 km die hij op zijn naam schreef in een tijd van 28:17.

Het was een warming-up voor de zondag waar hij samen met zijn zoon Kasper de marathon van Keulen zou gaan lopen.

Wim Ritsema

Na 1000 kilometer training was hij er klaar voor. Zelfs voor Wim is de marathon geen peulenschilletje. Hij weet als geen ander dat de marathon vol verrassingen kan zitten, of zoals hij zelf zegt: “Jij bepaalt niet hoe je de marathon loopt, dat bepaalt de marathon zelf wel.”

Na een rustige start liep hij warm en met een gemiddelde van bijna 15 kilometer per uur, kwam hij na 2 uur 50 minuten en 41 seconden over finish.

1e Nederlander

Deze tijd was goed voor een 2e plaats bij de categorie 50+ mannen en 53e plaats overall, en als kers op de taart de 1e Nederlander. Hij liep hiermee zijn eigen PR aan gort dat al 6 jaar stond en met 4 minuten verbeterde. Voor Kasper kwam de marathon helaas te vroeg.

Hij zal zijn kennis komend winter weer gaan overbrengen aan mede Gelrianen die in het voorjaar hun marathon gaan lopen in onder andere Rotterdam en Enschede. Wil je ook als Gelriaan de marathon lopen, wordt dan lid van deze gezellige vereniging. Op de website www.avgelre.nl staat alle informatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen